Team DSM heeft dreun van vertrek Arensman nog niet verwerkt: 'We zijn er niet blij mee' Wielrennen
Wielrennen

Team DSM heeft dreun van vertrek Arensman nog niet verwerkt: 'We zijn er niet blij mee'

Team DSM heeft dreun van vertrek Arensman nog niet verwerkt: 'We zijn er niet blij mee'

Bij Team DSM is de dreun dat Thymen Arensman na dit seizoen vertrekt nog niet echt verwerkt. Sportief directeur Rudi Kemna vertelt in De Telegraaf dat hij en zijn collega's de Nederlander dolgraag hadden willen behouden.

'Ik ben er wel eerlijk in, om te zeggen dat we niet blij zijn dat hij naar een andere ploeg gaat. Wij hebben hem een contract aangeboden, maar dat heeft hij niet geaccepteerd. Thymen is een groot talent, waarin wij als ploeg ook geïnvesteerd hebben. Daar hadden we graag nog verder mee willen gaan en ook bij ons in het team langer van willen genieten', aldus Kemna.

Arensman kiest echter voor een nieuw avontuur, naar verluidt bij INEOS Grenadiers. Het wil niet zeggen dat de 22-jarige Nederlander klaar is bij DSM. Kemna benadrukt dat ze Arensman 'een heel mooi programma' gaat rijden. 'De selectie voor de Tour hebben we nog niet gemaakt, maar het moet heel raar lopen wil Thymen daar deel van uitmaken. Hij moet nu rust nemen, zodat hij in het tweede deel van het jaar nog mooie dingen kan laten zien. Of hij de Vuelta rijdt? Ook dat weten we niet, maar dat is reëel.'

Arensman geeft op in Zwitserland en rijdt mogelijk Vuelta a España

De jonge Arensman reed in mei de Giro d'Italia en werd lastminute opgesteld in de Ronde van Zwitserland, door veel ziekte binnen de ploeg. Arensman hield het in de vierde etappe voor gezien, omdat hij zich - mede door de hitte - niet goed meer voelde. 'Hij verdient een compliment voor hoe hij in Zwitserland heeft gereden. Zoals op de dag dat Andreas (Leknessund, red.) won, toen hij daarachter een echte teamspeler was. Al ken ik hem sowieso als iemand die altijd wel gretig is', aldus Kemna.

5 claps
5 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws