Jumbo-Visma verlengt contract van toptalent Hagenes (18) nu al tot 2026, vanaf 2024 prof Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma verlengt contract van toptalent Hagenes (18) nu al tot 2026, vanaf 2024 prof

Jumbo-Visma verlengt contract van toptalent Hagenes (18) nu al tot 2026, vanaf 2024 prof

Per Strand Hagenes heeft nu al zijn eerste profcontract getekend bij Jumbo-Visma. De 18-jarige Noor is bezig aan zijn eerste seizoen bij de opleidingsploeg, waarvoor hij eind 2021 een tweejarig contract tekende. Zijn nieuwe verbintenis loopt tot het einde van 2026.

Jumbo-Visma won vorig jaar de strijd om Hagenes, die wereldkampioen werd bij de junioren en zich bij de U19 ontpopte tot een alleskunner. Hij won rittenkoersen, werd naast het WK ook nog tweede bij EK voor junioren en hij werd derde in Parijs-Roubaix in zijn leeftijdscategorie. Dit seizoen reed hij al flink wat koersen voor Jumbo-Visma Development Team. Zo won hij een rit in Le Triptyque des Monts et Châteaux, waar hij als tweede eindigde in het klassement.

Bij Jumbo-Visma hebben ze meer dan genoeg gezien en schoven ze Hagenes na enkele maanden bij de ploeg al een nieuw contract onder de neus. Die verbintenis kent een verlenging van twee seizoenen, waarmee hij nu tot het einde van 2026 vastligt. Daarnaast staat erin vermeld dat hij per 2024 de overstap maakt naar de WorldTour-ploeg. 'Met dit langdurige contract krijg ik de kans me in eenzelfde omgeving voor een langere periode te ontwikkelen. Dat is goed voor mijn ontwikkeling en geeft me een vertrouwd gevoel', zo vertelt hij blij.

Jumbo-Visma wil van Hagenes een kopman maken

'Hopelijk kan ik geleidelijk aan blijven groeien, zodat ik in 2024 klaar ben voor het profpeloton', aldus Hagenes. 'Dat je bij Team Jumbo-Visma kunt doorstromen vanuit de opleidingsploeg naar het profteam is een mooi perspectief. Sinds ik hier ben, heb ik gemerkt dat dit team bij me past. Mijn ervaringen in deze omgeving zijn erg goed en het is de perfecte plek om mezelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast vind ik het fijn dat ik op dit moment mijn school kan blijven combineren met topsport. Dat is erg belangrijk voor me en ik ben het team en mijn opleiding dankbaar voor het feit dat die combinatie gemaakt kan worden.'

Robbert de Groot, ploegbaas van de opleidingsploeg, is onder de indruk geraakt in de eerste maanden dat Hagenes bij Jumbo-Visma rijdt. 'Per is een bijzondere en talentvolle wielrenner. Met dit langdurige programma spreken we vertrouwen uit in hem. Samen met Per gaan we een zo optimaal mogelijk ontwikkelprogramma samenstellen om te kijken of we de potentie die hij heeft ten volste kunnen benutten.' Sportief directeur Merijn Zeeman noemt Hagenes als één van 'de nieuwe generatie kopmannen'. 'Per behoort tot de groep renners die de kans krijgt om tot dat niveau uit te groeien. Daar nemen we alle tijd voor, zodat hij rustig door kan groeien binnen zijn potentieel.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws