Jumbo-Visma verwacht wel wat van vierde rit Giro d'Italia: 'Gaat getest worden' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma verwacht wel wat van vierde rit Giro d'Italia: 'Gaat getest worden'

Jumbo-Visma verwacht wel wat van vierde rit Giro d'Italia: 'Gaat getest worden'

Primoz Roglic zag roze trui Remco Evenepoel door een tussensprintseconde ietsjes verder weg lopen, maar was overall wel tevreden met het verloop van de derde rit in de Giro d'Italia. De Sloveen van Jumbo-Visma eindigde uiteindelijk als zevende.

'Het was belangrijk om heelhuids aan de streep te komen', liet Roglic direct na de etappe weten. 'We hebben wel geprobeerd om een goed resultaat te rijden, maar dat was niet de topprioriteit. Als de mogelijkheden er waren geweest, wilden we daarop inspelen. Maar door alle hectiek is het vooral goed dat we uit de problemen zijn gebleven.'

Ploegleider Marc Reef was ook content, zo liet hij weten via de communicatie van de Nederlandse formatie. 'Ik ben wel opgelucht, want het was de laatste vijftig kilometer behoorlijk technisch en door de regen waren de wegen ook spekglad. We finishen op een goede manier, want Primoz is heelhuids aan de meet gekomen.'

'We hadden wel verwacht dat de sterke sprinters hier voor de winst gingen rijden. Maar het was door het weer wel wat hectischer dan van tevoren gedacht. Michel Hessmann en Koen Bouwman hebben Primoz goed bijgestaan en geprobeerd hem naar een goede klassering te leiden', legde de sportief directeur van Jumbo-Visma uit.

Jumbo-Visma verwacht wel wat van vierde rit Giro d'Italia

Dinsdag staat de eerste (semi)bergrit van deze Giro d'Italia op het programma, waar Reef wel wat van verwacht. 'Er zijn veel hoogtemeters en de finish ligt na een lastige klim. Ik verwacht dat daar door de klassementsrenners wel wat getest zal worden. Dan weten we nog beter hoe de verhoudingen momenteel zijn', sluit de ploegleider af.

Evenepoel - die vijftiende werd in de daguitslag - heeft nu een voorsprong van 44 seconden op Roglic, die derde staat. Nummer twee Joao Almeida kende een mindere dag, hij kwam ten val. De Portugees van UAE-Team Emirates verloor overigens geen tijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws