Ploegbaas Movistar blij met Valverde in 'krankzinnige' degradatiestrijd: 'Voorbeeldig als altijd' Wielrennen
Wielrennen

Ploegbaas Movistar blij met Valverde in 'krankzinnige' degradatiestrijd: 'Voorbeeldig als altijd'

Ploegbaas Movistar blij met Valverde in 'krankzinnige' degradatiestrijd: 'Voorbeeldig als altijd'

Movistar Team is op dit moment allerminst veilig als het gaat om de promotie-degradatiestrijd in de WorldTour. Ploegbaas Eusebio Unzué noemt de situatie 'krankzinnig', daar zij Alejandro Valverde moeten oproepen voor het rijden van extra koersen in zijn afscheidsjaar.

Movistar staat bijj de laatste update van de UCI Ranking op de 16e plaats. Achter het Spaanse team staan nog vier andere WorldTour-teams, maar de verschillen zijn onderin behoorlijk klein. Lotto Soudal is inmiddels aan een opmars bezig, aangezien zij de laatste tijd flink wat punten weten te scoren in de wat 'kleinere' wedstrijden. Voor Unzué onbegrijpelijk. Hij vindt het puntensysteem van het promotie-degradatiesysteem maar niets en zou het graag veranderd zien worden.

'Het puntensysteem moet veranderd worden', is de conclusie van de ploegbaas bij Cyclingnews. 'Ik begrijp dat het in het leven geroepen is met de beste intenties, maar het is niet eerlijk op dit moment. We moeten nadenken over een beter, logischer, redelijker en proportioneel systeem', legt hij uit. Dat er meer punten verdiend kunnen worden door het presteren in kleinere wedstrijden in plaats van grote rondes is voor hem iets dat moeilijk te bevatten is.

Unzué: 'Systeem moet veranderen'

Unzué ziet echter dat dit een belangrijk element is in de strijd om de punten. Waar bijvoorbeeld ook Israel Premier-Tech het programma van Sep Vanmarcke aanpaste, begint ook het Spaanse team te schuiven met de pionnen. Valverde is gevraagd zijn opwachting te maken in onder meer de Mont Ventoux Challenge. 'Gelukkig was hij als altijd voorbeeldig', vertelt Unzué. 'Hij is de eerste die bereid is om te doen wat nodig is. Hij is zich bewust dat we punten nodig hebben.'

De ploegbaas van Movistar wil graag zeker zijn van zijn WorldTour-plek, maar benadrukt dat hij zich niet geheel zorgen maakt. Het is namelijk zo dat ook de degraderende ploegen nog aanspraak maken op een plekje bij de grote rondes. 'Het kan zo zijn dat je in een fijnere positie komt als je 19e of 20e eindigt', is Unzué van mening. Je hebt namelijk de voordelen van de WorldTour zonder de verplichtingen: 'Je weet niet eens of het beter is om laag te eindigen. Het systeem moet veranderen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws