Jumbo-Visma wil Tour 'saai' maken: 'Ik zou het hogeschoolwielrennen durven noemen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma wil Tour 'saai' maken: 'Ik zou het hogeschoolwielrennen durven noemen'

Jumbo-Visma wil Tour 'saai' maken: 'Ik zou het hogeschoolwielrennen durven noemen'

Als het aan Jumbo-Visma ligt, verdwijnt het spektakel om het algemeen klassement in deel twee van de Tour de France langzaam naar de achtergrond. De Nederlandse ploeg heeft de macht gegrepen met Jonas Vingegaard en nu moet de kracht van het team worden uitgespeeld om anderen te ontmoedigen.

Jumbo-Visma pleegde in de elfde etappe een coup, door Tadej Pogacar uit te roken en het af te maken met Vingegaard. Een dag later bleek richting de Alpe d'Huez hoe de pet nu staat bij het team. Jumbo-Visma controleerde de hele dag, liet alle knechten werken en gaf zo niemand de kans om echt weg te rijden. 'Ik kan me voorstellen dat er voor de kijkers een groot contrast was met de rit van woensdag, maar sorry: ons plan is om het nu saai te maken', aldus ploegleider Arthur van Dongen bij Het Laatste Nieuws.

Geen hoopvolle teksten voor wielerfans die hopen op spektakel in de Pyreneeën, al weet men bij Jumbo-Visma ook best dat controle slechts tot op bepaalde hoogte mogelijk is. 'Het geeft een goed gevoel als je op het einde nog vijf renners hebt in een elitegroep van twaalf. Zo voelt controle. We zijn ook flexibel. We hebben een ploeg met echte leiders. Wout (van Aert, red.) en Tiesj (Benoot, red.) communiceren voortdurend met de volgwagen. We hebben vooraf een plan en weten in welke volgorde we onze mensen willen inzetten, maar de renners bepalen mee wat er gebeurt op basis van hoe ze zich voelen. Daardoor kunnen we constant schakelen. Ik zou het hogeschoolwielrennen durven noemen.'

Van Aert staat er voor groen alleen voor

Het zal als muziek in de oren klinken van de aanvallers, die in het restant van de Tour nog op een ritzege hopen. Jumbo-Visma wil controleren, en heeft het liefst dat de bonificaties aan de meet al weg zijn voor Pogacar en consorten. Ook Van Aert zal het in de strijd om groen zelf moeten gaan opknappen, aldus Frans Maassen, een andere ploegleider. 'Ik denk niet dat we nu heel veel energie in Wout gaan steken. Wout staat er goed voor wat groen betreft, en hij gaat vast nog ergens een kans krijgen, maar het is niet de bedoeling dat wij nu voor hem gaan werken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws