Kruijswijk wilde de rit 'goed doorkomen met Jonas': 'Pogacar moet je nooit afschrijven' Wielrennen
Wielrennen

Kruijswijk wilde de rit 'goed doorkomen met Jonas': 'Pogacar moet je nooit afschrijven'

Kruijswijk wilde de rit 'goed doorkomen met Jonas': 'Pogacar moet je nooit afschrijven'

Na een indrukwekkend machtsvertoon van Jumbo-Visma in de twee Alpenetappes van de Tour de France, staat Jonas Vingegaard stevig aan de leiding van het algemeen klassement. De Deense klassementsrenner van de Nederlandse equipe kan al de hele Tour rekenen op geweldige hulp van zijn ploeggenoten, met niet in de minste plaats Steven Kruijswijk als luxeknecht.

Bij de NOS vertelde Kruijswijk na afloop van de twaalfde etappe naar de Alpe d'Huez hoe de etappe voor hem verliep. 'Het was lastig. We wisten van tevoren dat dit een hele zware etappe was, waardoor we deze rit eigenlijk gecontroleerd door wilden komen met Jonas. Volgens mij is dat goed gelukt.' Vingegaard kwam in het spoor van zijn Sloveense concurrent Tadej Pogacar over de streep, zonder tijdsverlies te lijden.

In de eerste kilometers van de etappe viel Kruijswijk nog, maar gelukkig zonder ernst. 'Ik hoorde Grischa (Niermann, red) roepen dat er een val was, waarna ik van achteren werd aangereden. Volgens mij was er iets met een hond of iets dergelijks, tsja.' Jumbo-Visma stuurde vervolgens niemand mee in de vroege vlucht. 'Dat was ook niet het plan, we moesten alleen meezitten als er een grote groep van twintig man weg reed, anders zouden we en groupe bij Jonas blijven.'

Interessant gevecht tegen Pogacar

Later in de etappe, op de flanken van de Alpe d'Huez, was Pogacar de enige klassementsrenner die het hoge tempo van de Jumbo-Visma trein goed leek te verteren. De Sloveen demarreerde nog twee keer, maar Vingegaard bleef strak op zijn wiel. 'Jonas geniet van de gele trui, maar hij weet ook dat de strijd om de gele trui pas in Parijs beslist is. Pogacar moet je nooit afschrijven, zeker niet.' In het algemeen klassement heeft Vingegaard een voorsprong van 2.22 minuten op de nummer twee, Pogacar. Er is dus een buffer, maar goed ploegenspel blijft belangrijk. 'Wij hebben zeker laten zien dat we in de breedte heel sterk zijn', aldus Kruijswijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws