Dramatische 24 uur voor Barguil: Fransman crasht in etappe 12 en moet naar huis door corona Wielrennen
Wielrennen

Dramatische 24 uur voor Barguil: Fransman crasht in etappe 12 en moet naar huis door corona

Dramatische 24 uur voor Barguil: Fransman crasht in etappe 12 en moet naar huis door corona

Warren Barguil heeft positief getest op het coronavirus en stapt in de dertiende etappe van de Tour de France niet meer op. De Fransman zat in de elfde etappe naar de Col du Granon nog mee in de vlucht namens Arkéa-Samsic, dat een belangrijke pion verliest.

De Franse ploeg laat in een statement weten dat alle andere renners van Arkéa negatief hebben getest op corona, dus ook Nairo Quintana, die na twaalf dagen op een zesde plaats staat in het algemeen klassement. Barguil kwam als vrijbuiter naar de Tour en stond na twaalf ritten 24e, op driekwartier van leider Jonas Vingegaard.

De laatste dag van Barguil in de Tour de France was zodoende de rit naar de Alpe d'Huez, waar hij als 103e boven kwam. Dat kwam vooral ook door een crash van eerder op de dag. Barguil ging in de afdaling van de Col de la Croix de Fer tegen de grond. Barguil liep kneuzingen aan heup en schouder op en loste richting de Alpe d'Huez al snel. Ploeggenoot Maxim Bouet liep een blessure aan de borst op, samen met pijn aan de linkerknie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws