López maakt indruk in Ronde van Burgos, maar: 'Mis nog wat wedstrijdritme' Wielrennen
Wielrennen

López maakt indruk in Ronde van Burgos, maar: 'Mis nog wat wedstrijdritme'

López maakt indruk in Ronde van Burgos, maar: 'Mis nog wat wedstrijdritme'

Miguel Ángel López besloot een sterke Ronde van Burgos met een tweede plek op de lastige aankomst van Lagunas de Neila. Enkel de van achteruit opgestoomde João Almeida was aan de finish sterker dan de Colombiaan. ‘Ik ben behoorlijk blij met mijn prestaties hier.’

Lopéz keerde in de Ronde van Burgos terug in koers na een turbulente periode. Het begon begin mei toen hij al snel moest afstappen wegens een heupblessure. Daarna volgde een schorsing door zijn ploeg Astana Qazaqstan vanwege vermeende straffeiten aangaande drugshandel en witwassen. Astana hief de schorsing recent echter op omdat er te weinig bewijs zou zijn van de verluide criminele activiteiten.

López leek in Burgos van alle perikelen weinig last te hebben. In de derde etappe was hij de enige die een ijzersterke Pavel Sivakov kon volgen op de Picón Blanco en in de slotrit naar Lagunas de Neila was de klimmer met een tweede plek wederom op de afspraak. Het leverde hem een derde plek in het eindklassement op. ‘Het was mijn eerste wedstrijd na mijn lange pauze en ik kwam hier na een lange periode van herstel, nadat ik moest herstellen van mijn blessure uit de Ronde van Italië’, vertelt López in een persbericht.

López: 'Deze week ziet er goed uit voor mij'

‘Dus ik ben behoorlijk blij met mijn prestatie hier, want na zo’n lange periode mis ik nog steeds wat wedstrijdritme. Het is logisch dat ik het gevoel heb dat ik nog wat tijd nodig heb om in vorm te komen’, vervolgt López. ‘Ik hoopte op een goed resultaat in deze wedstrijd en vandaag deed ik mijn best om de rit te winnen en op het eindpodium te komen. Goed, ik won niet, maar ik stond op het eindpodium en ik won ook nog eens de bergtrui, dus deze week ziet er goed uit voor me.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws