Favorieten etappe 2 Ronde van Zwitserland 2022 | Matthews of een nieuwe stunt? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Ronde van Zwitserland 2022 | Matthews of een nieuwe stunt?

Favorieten etappe 2 Ronde van Zwitserland 2022 | Matthews of een nieuwe stunt?

De Ronde van Zwitserland kende zondag met de ritwinst van Stephen Williams een verrassende winnaar. De Brit kan in de tweede rit mogelijk opnieuw meesprinten voor de zege, al moet hij er dan wel voor zorgen dat andere snelle mannen niet met het peloton mee kunnen. In de Leiderstrui benoemt wie de favorieten voor de dagzege06

Parcours etappe 2 Ronde van Zwitserland 2022

Favorieten etappe 2 Ronde van Zwitserland 2022 | Matthews of een nieuwe stunt?

De Ronde van Zwitserland gaat maandag verder met een etappe tussen Küsnacht en Aesch, die op het lijf van de sterkere sprinters geschreven lijkt. Voorafgaand aan de finale moeten namelijk verschillende heuveltjes overwonnen worden, waarvan de laatste gelegen is op minder dan vijftien kilometer van de finish. Voor rappe mannen zeker een uitdaging, daar het de derde gecategoriseerde van de dag is. Het klimmetje is ruim zes kilometer lang, met een stijgingspercentage van 6,2 procent.

Vooral het laatste gedeelte van de klim is lastig. In de laatste twee kilometer gaat het gemiddeld met zo'n acht procent omhoog. Daarna gaat het bijna alleen nog maar in dalende lijn, alvorens de renners aankomen in finishplaats Aesch. Daar krijgen we een typische Ronde van Zwitserland-finish te zien, met een haakse bocht nog in de laatste kilometer. De renners moeten daar ook nog eens opletten voor de tramrails.

Start: 12.10 uur
Finish: 17.20 uur

Weer etappe 2 Ronde van Zwitserland 2022

Waar het in het weekend nog tropisch warm werd in Zwitserland, is het maandag qua temperatuur een stuk beter vertoeven in het Alpenland. Tijdens de tweede etappe van de ronde wordt het net iets warmer dan twintig graden. Buien vallen er wel, maar waarschijnlijk niet op het moment dat de renners hun wedstrijd rijden. Verder staat er een zacht briesje (windkracht 2) uit het westen.

Favorieten etappe 2 Ronde van Zwitserland 2022

Veel sprinters zijn er niet aanwezig in de Ronde van Zwitserland dit jaar, maar degene die er zijn, kunnen goed een heuveltje verteren. Michael Matthews bijvoorbeeld, die lijkt te zijn gemaakt voor dit soort etappes. De snelle man van Team BikeExchange-Jayco zal hopen als snelste man de klim te overleven. Omdat het Peter Sagan op dit moment ontbreekt aan een goede vorm, heeft hij in de spint van weinigen wat te vrezen. Mogelijk kunnen alleen Patrick Bevin, Alex Aranburu of Matteo Trentin het hem nog een beetje moeilijk maken. Al is het bij die laatste maar afwachten of het niet te zwaar is voor hem.

Indien Trentin het niet haalt, heeft UAE Team Emirates in de vorm van Alessandro Covi en Marc Hischi nog twee andere renners om op te mikken. Andere snelle heuvelrenners in de Ronde van Zwitserland zijn Tom Pidcock, Gonzalo Serrano, Anthony Turgis en Benoit Cosnefroy. Met een dergelijk sprintersveld maken zij namelijk plots ook aanspraak op een overwinning.

Favorieten etappe 2 Ronde van Zwitserland 2022 | Matthews of een nieuwe stunt?
Benoit Cosnefroy beschikt over behoorlijk snelle benen.

Mocht het peloton behoorlijk wat vaart maken op de slotbeklimming, zijn er ook enkele snellere klassementsrenners op te merken in het deelnemersveld. In dat geval moeten we opnieuw letten op Stephen Williams, die de smaak te pakken zal hebben na zijn ritzege van zondag. Ook Maximillian Schachmann (tweede) en Andreas Kron (derde) kwamen goed voor de dag in de sprint.

Ook is het mogelijk dat een renner met een late aanval het peloton weet voor te blijven. Aranburu noemden we al. Hij is met zijn kwaliteiten in staat om een gat te slaan in de afdaling. Andere namen die het peloton kunnen verschalken zijn Søren Kragh Andersen en Alexey Lutsenko. Zij kunnen immers ook een aardig eindje tijdrijden en het solo volhouden.

Odds etappe 2 Ronde van Zwitserland 2022

Remco Evenepoel - 15,00
Michael Matthews- 15,00
Maximilian Schachmann - 15,00
Sergio Higuita - 15,00
Tom Pidcock - 15,00

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Favorieten lezers etappe 2 Ronde van Zwitserland 2022

Poll

Wie wint etappe 2 van de Ronde van Zwitserland 2022?


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws