Juniorenwereldkampioen Philipsen kan rekenen op WorldTour-belangstelling, Jumbo-Visma afgehaakt Wielrennen
Wielrennen

Juniorenwereldkampioen Philipsen kan rekenen op WorldTour-belangstelling, Jumbo-Visma afgehaakt

Juniorenwereldkampioen Philipsen kan rekenen op WorldTour-belangstelling, Jumbo-Visma afgehaakt

(23 september 2023) De 17-jarige Albert Withen Philipsen, die zich begin augustus in Glasgow nog tot wereldkampioen bij de junioren wist te kronen, kan rekenen op belangstelling van verschillende WorldTour-ploegen. Dat heeft zijn zaakwaarnemer Alex Carera bevestigd aan Ekstra Bladet.

Op het WK wielrennen in Schotland stond er bij de juniorenwedstrijd geen maat op de Deen, die op de laatste passage van de fameuze Montrose Street demarreerde en alles en iedereen achter zich liet. De tiener, die tevens een fervent mountainbiker en veldrijder is, had zich kort daarvoor ook naar de titel op het Deens Kampioenschap weten te haasten. Recentelijk zette de veelzijdige Scandinaviër zijn zegereeks vrolijk voort, daar hij op het EK wielrennen in Drenthe met vlag en wimpel naar de tijdrittitel snelde.

'We gaan kijken welk team het beste plan heeft voor Albert', aldus de zaakwaarnemer van Philipsen

Het resulteerde er allemaal in dat de youngster kan rekenen op serieuze interesse vanuit diverse profploegen. Zo zou Jumbo-Visma de man uit Holte maar wat graag willen inlijven, al geldt dat ook voor UAE Team Emirates, INEOS Grenadiers, Lidl-Trek, Bahrain Victorious en Alpecin-Deceuninck. Carera bevestigt tegenover de Deense dagkrant dat bij de keuze van zijn poulain niet het financiële, maar juist het sportieve aspect de boventoon voert. 'We gaan kijken welk team het beste plan heeft voor Albert.'

Wanneer er meer zekerheid is omtrent de sportieve toekomst van het multi-talent, zal de gelukkige ploeg wel nog even moeten wachten vooraleer ze hem écht kunnen aannemen. Volgend jaar is Philipsen namelijk nog junior, wat ervoor zorgt dat hij pas vanaf 2025 zijn intrede bij de elite mannen kan maken.

Update - 21 november 2023 (12.00 uur): Jumbo-Visma afgehaakt in strijd om Philipsen

In een nieuw artikel van Ekstra Bladet wordt gemeld dat Jumbo-Visma zou zijn afgehaakt in de felbevochten strijd om Philipsen. Zaakwaarnemer Carera laat weten dat er nog vier ploegen in de strijd zijn om de handtekening van de chouchou, die als opties nog INEOS Grenadiers, Lidl-Trek, BORA-hansgrohe en UAE Team Emirates heeft. Dat betekent dat dus ook Bahrain Victorious en Alpecin-Deceuninck zijn afgehaakt.

'De situatie is duidelijk', aldus Carera, die vermoedt dat er voor het einde van het jaar meer duidelijk is. Het vertrekken van Rod Ellingworth bij INEOS Grenadiers zou daar bijvoorbeeld mee te maken kunnen hebben. 'Er moet een sponsor voor de lange termijn zijn. We hebben zekerheid nodig. Ten tweede moet Alberts coach, Barry Austin, mee. Hij is niet zomaar een coach, hij is ook belangrijk voor het mentale aspect. Het derde punt is de rol in het team en de vierde is de mountainbikeploeg. Want hij moet niet alleen op de weg rijden, maar ook op de mountainbike', somt de belangenbehartiger van het toptalent vervolgens het rijtje met eisen op.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws