Kämna zag ritzege in Tour of the Alps niet aankomen, Bilbao blij met Landa als luxeknecht Wielrennen
Wielrennen

Kämna zag ritzege in Tour of the Alps niet aankomen, Bilbao blij met Landa als luxeknecht

Kämna zag ritzege in Tour of the Alps niet aankomen, Bilbao blij met Landa als luxeknecht

Twee tevreden gezichten na de derde etappe in de Tour of the Alps, namelijk die van Lennard Kämna en Pello Bilbao. Kämna won de rit vanuit de vlucht en Bilbao sloeg meerdere aanvallen op zijn leiderstrui af.

'Ik ben heel blij dat ik heb kunnen winnen, dat had ik voor deze koers niet verwacht. Het plan was om met mij van voren te zitten en daar ben ik geweldig in ondersteund', zo vertelt Kämna na de finish, nadat hij vanuit een vlucht van twaalf de sterkste bleek in een lastige rit. 'We zullen de komende dagen actief blijven in de vluchten, omdat we geen renners in de top tien hebben. We willen onszelf laten zien en er het beste van maken.'

Bilbao had sterk INEOS verwacht

Ook Bilbao kon tevreden zijn. INEOS Grenadiers probeerde hem op de laatste en steile klim nog wel aan te vallen, maar dat sloeg de Spanjaard allemaal af. 'De sleutel van deze etappes lag voor ons in de beginfase van de etappe. We wilden controleren en geen gevaarlijke mannen laten gaan uit de top twintig. Op die manier hadden we een iets kalmere dag, al moesten we het verschil nog altijd rond de drie minuten houden. Dat heeft de ploeg geweldig gedaan.'

'Op de slotklim hadden we al wel verwacht dat INEOS vol gas zou gaan', vervolgt Bilbao. 'Sivakov ging hard, maar we waren in staat om dat terug te brengen. Het was voor mij fijn om een grote renner als Mikel Landa bij mij te hebben.' Met nog twee tricky bergetappes in het vooruitzicht, kan Bilbao aan de bak. Zijn voorsprong op nummer twee Romain Bardet is slechts zes seconden. De top twaalf staat allemaal binnen de zestien tellen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws