Kelderman geeft op met pijn aan edele delen, Lutsenko ziek, geen Merlier en Matthews in Parijs-Nice Wielrennen
Wielrennen

Kelderman geeft op met pijn aan edele delen, Lutsenko ziek, geen Merlier en Matthews in Parijs-Nice

Kelderman geeft op met pijn aan edele delen, Lutsenko ziek, geen Merlier en Matthews in Parijs-Nice

Zondag 12 maart is de dag dat er op twee plekken in Europa een belangrijke rittenkoers uit de WorldTour finisht. In Parijs-Nice en de Tirreno-Adriatico wordt nog één keer gekoerst en zoals zo vaak, vinden veel renners het wel goed zo, vlak voor de finish.

In Parijs-Nice zal Tim Merlier niet meer van start gaan in de achtste etappe, die rond Nice traditioneel zwaar en bergachtig is. De Belg van Alpecin-Deceuninck won de openingsetappe na een massasprint en zal zodoende tevreden huiswaarsts keren. Twee andere namen die niet van start gingen: Jason Osborne (Team DSM) en Michael Matthews (Team Jayco).

Lutsenko ziek in de Tirreno, Kelderman geeft ook op

In de Tirreno-Adriatico beet Alexey Lutsenko het spits af bij Astana Qazaqstan, al deed de Kazach dat niet vrijwillig. Lutsenko kampte kennelijk al enkele dagen met een borstinfectie en daar kwam op zondag nog koorts bovenop. Hij gaat niet meer van start in rit zeven.

Belangrijkste opgave in Italië: Wilco Kelderman. De Nederlander van Jumbo-Visma ging vrijdag lullig onderuit in de zesde etappe. Hij reed de rit nog wel uit, maar finishte op vijftien minuten van de winnaar. Na afloop klaagde hij over pijn aan de edele delen. Het AD meldt dat Kelderman om die reden niet verder gaat en snel verder wordt onderzocht.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws