Favorieten etappe 8 Parijs-Nice 2023 | Pogacar voor de puntjes op de i in Nice Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 8 Parijs-Nice 2023 | Pogacar voor de puntjes op de i in Nice

Favorieten etappe 8 Parijs-Nice 2023 | Pogacar voor de puntjes op de i in Nice

Na acht dagen eindigt Parijs-Nice in... Nice, hoe kan het ook anders? Daar staat zoals altijd een zeer interessante rit geprogrammeerd, waar In de Leiderstrui maar al te graag op vooruitblikt.

Parcours etappe 8 Parijs-Nice 2023

Favorieten etappe 8 Parijs-Nice 2023 | Pogacar voor de puntjes op de i in Nice

Er is heel wat veranderd in deze editie van Parijs-Nice, maar voor de slotrit is dat niet het geval. Deze wordt nog steeds verreden in het heuvelachtige achterland van start- en aankomstplaats Nice, waar we in het verleden al tal van plottwisten hebben zien gebeuren. Vijf gecategoriseerde heuvels in 117 kilometer koers, de ene zwaarder dan de andere. Goede vluchters ruiken hier normaliter ook nog wel een kans.

Met de Cote de Levens, Cote de Chateauneuf (5,3 km a 4,3%), Cote de Berre-les-Alpes (6,3 km a 6%), Cote de Peille (6,6 km a 6,8%) en natuurlijk de Col d'Eze (6 km a 7,6%) zijn er alvast genoeg opties om wat schifting te maken. Na die laatste beklimming gaat het in dalende lijn naar Nice, waar ook de start gegeven wordt.

Favorieten etappe 8 Parijs-Nice 2023 | Pogacar voor de puntjes op de i in Nice

Tijden

Start: 11.55 uur
Finish: ongeveer 14.50 uur

Weer etappe 8 Parijs-Nice 2023

Wat een weelde op dag acht! Rondom Nice is het heerlijk vertoeven met temperaturen van 18 graden Celsius en een licht windje.

Favorieten etappe 8 Parijs-Nice 2023

Het is inmiddels wel duidelijk wie de grote slokop is in deze Parijs-Nice: Tadej Pogacar, het orakel uit Slovenië. De gele trui-drager kan in Nice, wat dicht bij zijn woonplaats Monaco is, de puntjes op de i gaan zetten.

De mannen die hem deze rittenkoers een soort van wisten te bedreigen waren David Gaudu (Groupama-FDJ) en Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma), twee van de beste klimmers op aarde. Ook voor hen zou een ritzege in Parijs-Nice een mooie afsluiting zijn voor deze rittenkoers.

Favorieten etappe 8 Parijs-Nice 2023 | Pogacar voor de puntjes op de i in Nice

Zaterdag wisten ook Simon Yates (Jayco AlUla), Neilson Powless (EF Education-EasyPost), Gino Mäder (Bahrain Victorious) en Romain Bardet (DSM) een sterke beklimming neer te zetten, dus schrijf ook hen maar op. Dat geldt overigens ook voor Matteo Jorgenson van Movistar.

En dan zijn er nog de geslagenen van het klassement, zoals Daniel Felípe Martinez en Pavel Sivakov van INEOS Grenadiers. Kunnen zij middels een ritzege vanuit de vroege vlucht revanche nemen? Andere potentiële ritwinnaars in dat scenario zijn Kévin Vauquelin (Arkéa Samsic), Kobe Goossens (Intermarché-Circus-Wanty) en Bob Jungels (BORA-hansgrohe), en dan vergeten we er vast nog een paar.

Favorieten etappe 8 Parijs-Nice 2023, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Tadej Pogacar (UAE-Team Emirates) en Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma)

Schaduwfavorieten: David Gaudu (Groupama-FDJ), Simon Yates (Team Jayco AlUla), Gino Mäder (Bahrain Victorious) en Daniel Felipe Martínez (INEOS Grenadiers)
Longshots: Kévin Vauquelin (Arkéa Samsic), Romain Bardet (Team DSM), Matteo Jorgenson (Movistar), Pavel Sivakov (INEOS Grenadiers) en Neilson Powless (EF-Education EasyPost)

Bij Jacks ontvang je een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws