Verandering van aanpak lijkt te werken voor Ciccone: 'Heb hard gewerkt en ben volledig gereset' Wielrennen
Wielrennen

Verandering van aanpak lijkt te werken voor Ciccone: 'Heb hard gewerkt en ben volledig gereset'

Verandering van aanpak lijkt te werken voor Ciccone: 'Heb hard gewerkt en ben volledig gereset'

De Tirreno-Adriatico is zonder twijfel een rittenkoers met opvallende namen in de top van het klassement. Primoz Roglic domineert de boel, maar in de top vijf vinden we naast de herboren Tao Geoghegan Hart (INEOS) en de sterke Lennard Kämna (BORA) ook Giulio Ciccone (Trek) terug. De Italiaan is dolblij dat hij in 2023 weer met de besten meedoet.

De inmiddels 28-jarige Ciccone won vorig jaar nog wel een rit in de Giro d'Italia, maar stoeide de laatste seizoenen toch met z'n vorm en ambities. Welke kant wilde hij op? Klassementen of toch alleen rittenkapen? In februari werd hij na één ritzege al keurig tweede in de Ronde van Valencia en in de Tirreno staat hij na zes etappes vijfde in de rangschikking.

'Top vijf was een doel van mij toen ik aan de Tirreno begon. Ik ben tevreden met het niveau dat ik haal', zo zegt Ciccone bij La Gazzetta dello Sport. Na de Tirreno rijdt hij nog de Ronde van Catalonië, dan volgt een hoogtestage en in het voorjaar zien we hem dan nog terug in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik, alvorens de Giro d'Italia zijn hoofddoel wordt. 'Ik heb deze winter hard gewerkt en ben volledig gereset', zo zegt hij erover.

Ciccone hoopt met nieuwe aanpak op succes

Ciccone legt uit: 'Ik heb mijn gewoontes veranderd, ben op zoek gegaan naar nieuwe prikkels en werk sinds enkele maanden met een andere coach. De resultaten laten zien dat het de juiste keuze is geweest. 2023 is echter nog lang de belangrijkste doelen komen er nu aan. Onder de streep geef ik echter veel om de Tirreno en ik wilde het hier graag goed doen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws