Kelderman voelt zich goed, maar niet voor het klassement: 'Etappezege zit er nog wel in' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman voelt zich goed, maar niet voor het klassement: 'Etappezege zit er nog wel in'

Kelderman voelt zich goed, maar niet voor het klassement: 'Etappezege zit er nog wel in'

Wilco Kelderman eindigde donderdag als zesde in de twaalfde etappe van de Giro d'Italia. De Nederlander van BORA-hansgrohe zat mee in de kopgroep van de dag, maar was in de slotfase niet sterk genoeg om zijn goede dag optimaal te benutten. De Nederlander pakte wel acht minuten terug in het algemeen klassement, waardoor hij nu dertiende staat, op 2.51 minuten van Juan Pedro López.

Het eerste uur van de koers werd gekenmerkt door een verschroeiend tempo, waarin veel renners probeerde weg te komen. Uiteindelijk lukte het een grote groep om een slag te slaan, waaronder veel Nederlanders. Zo waren Mathieu van der Poel, Oscar Riesebeek, Bauke Mollema en Pascal Eenkhoorn van voren vertegenwoordigd. Een andere Nederlander was Gijs Leemreize, die op vijftig kilometer van de meet de aanval koos en weg kon blijven met Lorenzo Rota en Stefano Oldani (Alpecin-Fenix). Het was uiteindelijk de ploeggenoot van Van der Poel en Riesebeek die de eindsprint van de drie heren won en de bloemen in ontvangst mocht nemen.

Achter de eerste drie renners zat een groepje met Mollema, Kelderman, Santiago Buitrago en Lucas Hamilton. Zij kwamen niet dichter dan dertig seconden en moesten uiteindelijk genoegen nemen met een sprint om de vierde plek. Die wist Mollema namens Trek-Segafredo te winnen, terwijl Kelderman achter Buitrago als zesde eindigde. ‘Ik wilde vandaag voor de etappezege gaan, maar we waren met te veel renners van voren en ik denk dat Alpecin-Fenix en Wanty het heel goed hebben gedaan. Ik wilde wachten tot de laatste lange klim en daar volle bak gaan. Dat lukte ook, maar we kwamen niet meer van voren jammer genoeg', aldus Kelderman in een interview bij Eurosport.

Kelderman heeft vertrouwen: 'Maar niet goed genoeg voor klassement'

Kelderman geeft na afloop aan dat hij zich nu niet ineens gaat richten op het klassement. De Nederlander maakte veel tijd goed die hij onlangs verloren had, maar voelt zich naar eigen zeggen niet zo goed dat hij weer een rol kan spelen voor de top van het algemeen klassement. 'Dat zegt iedereen, maar daar gaat het mij niet om. Ik sta nu op drie minuten, maar dat is nog steeds ver van de voorsten. Ik ben ook gewoon niet goed genoeg om mee te doen van voren op de lange beklimmingen. Met Jai en Emanuel hebben we gewoon twee hele sterke renners.'

Toch kijkt Kelderman wel positief vooruit richting het restant van de Giro d'Italia, waarin er nog veel bergritten op het programma staan. ‘Het geeft wel vertrouwen. Ik ben best wel goed, maar gewoon niet goed genoeg om mee te doen voor het klassement. Zeker een etappezege zit er wel in. Dus dat is de komende anderhalve week het plan om voor te gaan. De laatste week wil ik ook die jongens helpen, dus we gaan het zien.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws