Kelderman ziet gelijkenissen tussen BORA-hansgrohe en Sunweb 2017: 'Toen Tom de Giro won' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman ziet gelijkenissen tussen BORA-hansgrohe en Sunweb 2017: 'Toen Tom de Giro won'

Kelderman ziet gelijkenissen tussen BORA-hansgrohe en Sunweb 2017: 'Toen Tom de Giro won'

Wilco Kelderman bereikte met een glimlach van oor tot oor Verona. De Nederlander was onderdeel van de winnende Giro-ploeg van BORA-hansgrohe, uiteraard door toedoen van eindwinnaar Jai Hindley. 'Echt een teamprestatie.'

Er is al veel gezegd en geschreven over de Giro van 2020, toen Hindley en Kelderman namens Sunweb beiden op het podium stonden van de grote ronde. Ook voor de Giro was de Nederlandse pers naarstig op zoek naar quotes of gelijkenissen met die ronde, maar drie weken later staan de sterren er heel anders bij. Kelderman was als een kind zo blij met de Giro-winst van zijn teammaat.

Kelderman: 'Ligt nog meer in het verschiet'

En dat is die van 2017, die door Tom Dumoulin gewonnen werd. Kelderman trok toen als meesterknecht/schaduwkopman van de Limburger naar de Ronde van Italië, maar crashte hard in zevende rit naar de Etna en moest de Giro meteen verlaten. Dumoulin deed uiteraard door tot in Milaan, waar hij de roze trui pakte op de laatste dag.

'Het betekent veel', doelt Kelderman in gesprek met Cyclingnews op de Giro-overwinning van Hindley. 'Ik herinner me 2017 nog, doen Tom de Giro won namens Sunweb. Daarna wonnen we in de Tour de groene trui, bollentrui en boekten we meerdere ritzeges', legt Kelderman uit. Destijds waren Michael Matthews en Warren Barguil verantwoordelijk voor het succes.

'Vervolgens werd ik zelf vierde in de Vuelta en wonnen we het WK ploegentijdrit. Iedereen van BORA-hansgrohe die nu thuiszit, haalt motivatie en moraal uit deze Giro-zege. Ik denk dat er meer succes in het verschiet ligt dit seizoen', verklaart Kelderman de gelijkenissen.

'Ik denk niet meer aan mijn eigen teleurstelling', gaf Kelderman desgevraagd aan. 'Deze teamprestatie geeft mij zoveel meer. Het is niet alleen de zege van Jai, maar echt een overwinning van het team. Het is geweldig. Deze winter maakten we de beslissing om voor de Giro te gaan met een klassementsploeg en je ziet hoe het zich heeft uitbetaald. Ralph Denk heeft dit plan gemaakt en hij was zo emotioneel, zo blij. Geweldig.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws