Kelderman ziet mogelijk verschuiving bij Jumbo-Visma: 'Roglic kan de Tirreno winnen als hij zo rijdt' Wielrennen
Wielrennen

Kelderman ziet mogelijk verschuiving bij Jumbo-Visma: 'Roglic kan de Tirreno winnen als hij zo rijdt'

Kelderman ziet mogelijk verschuiving bij Jumbo-Visma: 'Roglic kan de Tirreno winnen als hij zo rijdt'

Jumbo-Visma ging de Tirreno-Adriatico in met twee kopmannen: Wilco Kelderman en Tiesj Benoot. De twee leiders werden donderdag echter overvleugeld door Primoz Roglic, die ondanks een zware winter 'gewoon' een rit won.

De Sloveen was de sterkste van een elite-groep, in een sprintje heuvelop. Kelderman werd zelf vierde en deed zodoende ook goede zaken. Benoot finishte als dertiende, ook in dezelfde tijd. 'Primoz is speciaal, hè. Hij heeft ongetwijfeld een moeilijke winter gehad na zijn schouderoperatie, maar hij heeft laten zien dat hij terug is', zo stelde Kelderman voor de start van de vijfde etappe op vrijdag.

De Nederlander gaat niet ontkennen dat de vorm van Roglic er zomaar voor kan zorgen dat de klassementsambities van Kelderman en Benoot worden aagetast. 'Ik heb de afgelopen weken met hem getraind en voelde dat hij al sterk was en kon winnen. Natuurlijk kan hij deze Tirreno winnen als hij zo rijdt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws