Weergoden spelen met de koers: Parijs-Nice en Drentse Acht afgelast en gestaakt, Tirreno ingekort Wielrennen
Wielrennen

Weergoden spelen met de koers: Parijs-Nice en Drentse Acht afgelast en gestaakt, Tirreno ingekort

Weergoden spelen met de koers: Parijs-Nice en Drentse Acht afgelast en gestaakt, Tirreno ingekort

De weergoden zijn de koers vrijdag niet goed gezind. In Parijs-Nice en de Drentse Acht van Westerveld kon niet verder worden gekoerst door barre weersomstandigheden. De etappe in de Tirreno-Adriatico werd ingekort.

In Parijs-Nice werd code oranje afgegeven voor de zesde rit in lijn. Er zou vrijdag worden gekoerst in het Franse departement Alpes-Maritimes en daar werden stevige rukwinden verwacht. De renners zouden in noord-oostelijke richting naar de kust rijden en de wind zou veelal vanuit noord-westelijke richting komen.

Code oranje werd door Météo France tot en met vrijdagavond 20.00 uur afgegeven, waardoor de eerste 117 (!) kilometer eerst zouden worden geneutraliseerd en per bus worden afgelegd. Pas op tachtig kilometer van de streep zou de start worden gegeven. Nog voordat de renners in gang werden geschoten, werd echter alsnog een streep gezet door de volledige etappe.

De organisatie laat in een statement weten dat het simpelweg te gevaarlijk was op de weg. 'Er is naar verschillende opties gekeken om de route aan te passen en te wachten op betere omstandigheden in de namiddag. De organisatie heeft echter besloten om de zesde etappe af te gelasten, samen met de lokale autoriteiten. De exceptioneel harde wind zorgt ervoor dat er geen andere optie was.'

Ook wind in de Tirreno, sneeuw in Drenthe

In de Drentse Acht van Westerveld werd vrijdag nog wel gestart, nadat het parcours van de vrouwenkoers al was ingekort en versoberd naar een lokaal circuit van een kleine negen kilometer. Vlak na de start begon het opnieuw te sneeuwen en werden de omstandigheden zo bar, dat de organisatie besloot te staken.

In de Tirreno-Adriatico is ook één en ander aangepast, maar wordt vrijdag wel gekoerst. Tutto Bici meldt dat op de top van de slotklim zulke harde windsnelheden zijn gemeten, dat er 2,4 kilometer eerder wordt gefinisht. De streep zal worden getrokken in Fonte Landina, waar normaliter de teambussen zouden worden geparkeerd. We gaan zodoende niet 13,1 kilometer, maar 10,7 kilometer klimmen. De Sassotetto stijgt aan 7,3 procent gemiddeld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws