🎥 Kerst in de koers: Pogacar in kersttrui de fiets op, ploegmaat Ulissi kondigt komst derde baby aan Wielrennen
Wielrennen

🎥 Kerst in de koers: Pogacar in kersttrui de fiets op, ploegmaat Ulissi kondigt komst derde baby aan

🎥 Kerst in de koers: Pogacar in kersttrui de fiets op, ploegmaat Ulissi kondigt komst derde baby aan

Het kerstvirus is in het land en het beestje broedt ook bij de vele wielrenners over de hele wereld. Sommigen kondigen een baby aan, anderen trekken met de kersttrui de fiets op of beginnen met het dessert in plaats van met de traditionele ovenhapjes. In de Leiderstrui brengt een beknopt overzicht over hoe kerstmis in de koers gevierd wordt.

Remco Evenepoel startte 's morgensvroeg al met feesten, maar zette op kerstavond eerst zijn tanden in het dessert. Op het menu een vierkante chocolade crèmekoek, een colaatje, een extra taartje en een koffie. Om dat energierijke ontbijt te verkrijgen, moest de Belgische kampioen eerst meer dan honderd kilometer richting Antwerpen naar zijn kinesist Thijs Hertsens. Nadien moest de ex-Vueltawinnaar natuurlijk nog terug naar huis, waardoor hij toch uitkwam op een tochtje van meer dan tweehonderd (!) kilometer.

Instagram Thijs Hertsens
Remco Evenepoel aan de ontbijttafel

Pogacar en vriendin Urska in kersttrui de fiets op, EOLO-Kometa danst rond de kerstboom

Ook Tadej Pogacar kroop op kerstdag zijn fiets op. Deze keer niet in zijn nieuwe tenue van UAE Emirates, maar wel in een traditionele kersttrui. Samen met zijn verloofde Urska Zigart trok hij de baan op, maar bij aankomst thuis was het labeur nog niet voorbij. De Sloveen, die volgend seizoen voor het eerst naar de Giro trekt, moest nadien nog de kerstboom helpen dragen.

Klik naar rechts om alle foto's van Pogacar te bekijken.

Tadej Pogacar in kersttrui op de baan

Het mooist geschenk stond ten huize Diego Ulissi en zijn vrouw Arianna niet onder de kerstboom. De 34-jarige Italiaan, die ook ploegmaat is van Pogacar bij UAE, kondigde onder de dennennaalden de komst van hun derde kind aan. Prachtige beelden!

Bekijk hier de echografie van de baby van Ulissi en Arianna.

Demi Vollering hield het op een loopje langs het strand met haar hond. Achteraf kon er 's avonds wel een beloning van af. Haar vriend Jan de Voogd legde zijn Nederlandse kampioene in de watten met zelfgemaakte tiramisu. Smakelijk, Demi en Jan!

🎥 Kerst in de koers: Pogacar in kersttrui de fiets op, ploegmaat Ulissi kondigt komst derde baby aan
🎥 Kerst in de koers: Pogacar in kersttrui de fiets op, ploegmaat Ulissi kondigt komst derde baby aan

Voor zevenvoudig groentruiwinnaar Peter Sagan zat er wel fysiek labeur op het kerstmenu. De 33-jarige Slovaak postte op Instagram hoe hij zichzelf afpeigert in de fitness. Respect, Peter!

Lees verder onder de video van Sagan.

Daar waar menig wielrenner de warmte rond de kerstboom opzoekt, trekt Steven Kruijswijk naar koudere oorden. De 36-jarige Nederlander postte in een skipak van Jumbo-Visma op Instagram een foto op skilatten met de Italiaanse Alpen als indrukwekkende achtergrond.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news