Kogel door de kerk: Mathieu van der Poel rijdt WK in Vlaanderen Wielrennen
Wielrennen

Kogel door de kerk: Mathieu van der Poel rijdt WK in Vlaanderen

Kogel door de kerk: Mathieu van der Poel rijdt WK in Vlaanderen

En dan eindelijk, na weken van wikken en wegen, is de kogel door de kerk: Mathieu van der Poel zal aan de start staan van het WK wielrennen in Vlaanderen. Dat maakte de KNWU maandagmiddag bekend.

Van der Poel is al enkele weken op de sukkel met rugproblemen, maar merkte de afgelopen periode verbetering en zet nu toch definitief zijn naam op de deelnemerslijst van het WK. Van der Poel had afgelopen weekend zijn laatste testen in de Primus Classic en Gooikse Pijl, welke goed verliepen.

De renner van Alpecin-Fenix heeft bondscoach Koos Moerenhout maandag laten weten dat hij zal starten zondag. 'Mathieu heeft niet de ideale aanloop naar dit WK gehad, maar hij geeft zeker een extra dimensie aan onze wegploeg, het vergroot onze kansen op succes dat hij meedoet', geeft Moerenhout aan. 'Hij is vermoedelijk niet de uitgesproken favoriet vanwege zijn fysieke problemen in de aanloop naar dit WK, maar hij zal zeker een renner zijn waar naar gekeken wordt. Ik ben blij dat hij van start gaat.'

Van der Poel kopman van Nederlandse ploeg

Moerenhout gaf eerder al aan dat Van der Poel nog steeds tot de kopmannen van de Nederlandse ploeg behoort, terwijl Christophe Roodhooft aangaf dat de conditie van de Nederlander zondag misschien wel een groter obstakel is dan de rugproblemen. Dit doordat Van der Poel zijn hoogtestage heeft moeten afbreken en op die manier enkele trainingsprikkels mist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws