Imposante Van Dijk stoomt naar wereldtitel tijdrijden, Van Vleuten mee op het podium Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Imposante Van Dijk stoomt naar wereldtitel tijdrijden, Van Vleuten mee op het podium

Imposante Van Dijk stoomt naar wereldtitel tijdrijden, Van Vleuten mee op het podium

Ellen van Dijk is de nieuwe wereldkampioene in het tijdrijden. De Nederlandse rondde een spannende tweestrijd met Marlen Reusser in haar voordeel af. Annemiek van Vleuten werd derde.

Riejanne Markus zorgde ervoor dat het begin van de tijdrit al zeer interessant was vanuit Nederlands perspectief: de doorgaans voor Jumbo-Visma uitkomende renster zette een heerlijke tijd neer en verzekerde haarzelf direct van een plekje in de hot seat.

Toch was het even wachten op een trosje kleppers dat rond de klok van drie uur zou starten, met Van Dijk als stralend eindpunt. De renster van Trek-Segafredo vertrok als een straaljager en hield dit duizelingwekkende tempo ook vast gedurende haar rit. Lisa Klein, toch geen koekenbakker, werd na goed tien kilometer al overrompeld en na 36 minuten stopte de klok van Van Dijk al. Een gemiddelde van meer dan vijftig kilometer per uur, wat een rit.

Vervolgens was het toch weer even afwachten tot dé twee topfavorieten van deze tijdrit: Marlen Reusser en Annemiek van Vleuten. Tussendoor zagen we de Amerikaanse Jessica Lowden puike tussentijden noteren, maar het was toch klein bier vergeleken met de knaltijd van Van Dijk.

Spannend schouwspel tussen Reusser en Van Dijk

Reusser en Van Vleuten dus, de rensters die op papier de tijd van Van Dijk konden wegvegen. In de aanloop naar die twee kwamen Emma Norsgaard en Juliette Labous bij lange na niet aan de tijd van Van Dijk, wat ook het geval was bij outsiders Amber Neben en Lisa Brennauer.

Reusser hield gelijke voet met Van Dijk, bij tussenpunt één deed ze drie secondes van de toptijd van de Nederlandse af. Van Vleuten kon dat tempo niet bolwerken, zij kon niet wedijveren met de overige powerhouses op het vlakke Belgische parcours.

Bij tussenpunt twee bedroeg het verschil tussen Reusser en Van Dijk nog altijd drie secondes, terwijl Van Vleuten steady op koers lag voor brons daar. Reusser viel echter stil in het laatste gedeelte en moest uiteindelijk tien seconden toegeven, waardoor Van Dijk op prachtige wijze voor de tweede maal in haar loopbaan wereldkampioen in het tijdrijden wordt.

Uitslag WK tijdrijden vrouwen 2021

.

Lees WK tijdrijden vrouwen 2021 terug via ons liveblog

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws