Komt de Tour te vroeg voor Latour? Fransman breekt spaakbeen en moet Dauphiné missen Wielrennen
Wielrennen

Komt de Tour te vroeg voor Latour? Fransman breekt spaakbeen en moet Dauphiné missen

Komt de Tour te vroeg voor Latour? Fransman breekt spaakbeen en moet Dauphiné missen

Een flinke domper voor Team TotalEnergies. De Franse ploeg was van plan om Pierre Latour mee te nemen naar het Critérium du Dauphiné, maar meldt woensdag dat de Fransman zijn spaakbeen gebroken heeft. Dientengevolge moet hij verstek laten gaan voor de Franse rittenkoers, waardoor mogelijk ook zijn deelname aan de Tour de France in gevaar komt.

De 28-jarige renner kwam afgelopen dinsdag hard ten val in de Mercan'Tour Classic Alpes-Maritimes, die gewonnen werd door Jakob Fuglsang. Daaraan heeft hij dus een gebroken spaakbeen overgehouden, zo maakte Team TotalEnergies woensdagavond bekend via Twitter. 'Hij zal daardoor het Critérium du Dauphiné moeten missen. Over een paar weken zal, op basis van adviezen van een medisch team, bepaald worden wanneer hij terug in koers kan keren.'

Komt de Tour de France in gevaar voor Latour?

Het Critérium du Dauphine start aanstaande zondag 5 juni en duurt tot en met 12 juni. De Franse ronde geldt - naast de Ronde van Zwitserland - als dé voorbereidingskoers op de Tour de France, die op 1 juli afgetrapt wordt. Mogelijk komt La Grande Boucle dus te vroeg voor de Fransman. Het is nog niet bekend welke mannen er namens Team TotalEnergies wél aan de start zullen verschijnen van de Dauphiné.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws