INEOS stuurt met Geoghegan Hart, Ganna en Hayter sterke selectie naar Critérium du Dauphiné Wielrennen
Wielrennen

INEOS stuurt met Geoghegan Hart, Ganna en Hayter sterke selectie naar Critérium du Dauphiné

INEOS stuurt met Geoghegan Hart, Ganna en Hayter sterke selectie naar Critérium du Dauphiné

De selectie van INEOS Grenadiers voor het Critérium du Dauphiné is bekend. Het team van Dave Brailsford schuift Tao Geoghegan Hart als leider naar voren, maar neemt nog meer sterken mannen mee naar de Franse rittenkoers.

Het Critérium du Dauphiné, dat verreden wordt van 5 tot en met 12 juni, geldt als een belangrijke voorbereidingskoers op de Tour de France. De Britse formatie stuurt dan ook een sterke selectie naar Frankrijk, waarvan Geoghegan Hart het in de bergen zal moeten gaan doen. De voormalig Girowinnaar kan daarbij rekenen op de diensten van Andrey Amador, Laurens De Plus, Michal Kwiatkowski en Eddie Dunbar.

Hayter op het vlakke, Ganna voor de tijdritten

Met zijn eindzege in de Ronde van Hongarije heeft Dunbar bewezen goed in vorm te zijn. Ook neemt de ploeg Ethan Hayter mee, die in de vlakkere etappes zijn gang zal mogen gaan. Met zijn recente etappeoverwinning in de Ronde van Noorwegen (hij won rit twee, red.) heeft de 23-jarige Brit bewezen dat het met de benen momenteel wel goed zit. Tot slot heeft INEOS met Filippo Ganna een sterke troef aan boord voor de ruim dertig kilometer lange tijdrit, die op dag vier (woensdag 8 juni) op het programma staat.

In 2021 legde INEOS met Richie Porte en Geraint Thomas beslag op respectievelijk de eerste en derde plek in het algemeen klassement. Porte reed dit jaar de Giro d'Italia, maar moest er in de negentiende etappe de brui aan geven. Thomas, voormalig winnaar van de Tour en de Dauphiné, zal de Ronde van Zwitserland gaan betwisten. Datzelfde geldt voor Daniel Felipe Martínez, die aangaf hoge ogen hoopt te kunnen gooien in La Grande Boucle: 'Als ik goed ben, kan ik met Primoz Roglic en Tadej Pogacar strijden', zo klonk het vol vertrouwen in aanloop naar de Tour, die op 1 juli afgetrapt wordt.

Selectie INEOS Grenadiers Critérium du Dauphine 2022

Tao Geoghegan Hart
Laurens De Plus
Andrey Amador
Eddie Dunbar
Filippo Ganna
Michal Kwiatkowski
Ethan Hayter
Eddie Dunbar


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws