Konrad doet vertrouwen op na podium in Frankfurt: 'Ga met heel goed gevoel naar de Giro' Wielrennen
Wielrennen

Konrad doet vertrouwen op na podium in Frankfurt: 'Ga met heel goed gevoel naar de Giro'

Konrad doet vertrouwen op na podium in Frankfurt: 'Ga met heel goed gevoel naar de Giro'

Patrick Konrad heeft de vorm te pakken richting de Giro d’Italia. Nadat de Oostenrijker recent al achtste werd in Luik-Bastenaken-Luik, moest hij maandag in Eschborn-Frankfurt enkel Søren Kragh Andersen voor zich dulden. ‘In de finale zat ik er goed bij, maar Kragh Andersen was uiteindelijk simpelweg sterker.

Het parcours van de Duitse eendagskoers was door de organisatie aangepast om het de sprinters wat lastiger te maken. Dat pakte volgens plan uit, want op de laatste passage van de steile Mammolshain reed een groep van tien sterke renners weg. Zij bleven het peloton uiteindelijk een kleine twintig seconden voor. ‘Het was echt een zware koersdag! Na het laatste weekend in Luik-Bastenaken-Luik wist ik dat mijn vorm goed was en met het nieuwe, zwaardere parcours had ik het gevoel dat ik hier misschien voor een resultaat kon gaan’, doet Konrad zijn verhaal op de ploegsite.

‘Ik ben blij met het podium, maar het zou natuurlijk super mooi zijn geweest om te winnen’, vervolgt Konrad, die als enige nog een beetje in het wiel van Kragh Andersen kon komen nadat die zijn imposante sprint vroeg begon. ‘In de finale zat ik er goed bij, maar uiteindelijk was Kragh Andersen gewoon sterker. Ik ga nu met een heel goed gevoel naar de Giro en kijk echt uit naar de komende drie weken koersen in Italië’, besluit Konrad.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws