Kragh Andersen finetunede zijn winnende machtssprint in Eschborn-Frankfurt in de klassiekers Wielrennen
Wielrennen

Kragh Andersen finetunede zijn winnende machtssprint in Eschborn-Frankfurt in de klassiekers

Kragh Andersen finetunede zijn winnende machtssprint in Eschborn-Frankfurt in de klassiekers

Søren Kragh Andersen mocht juichen op de Dag van de Arbeid. De Deen was van een groep van tien renners de snelste in de Duitse eendagskoers Eschborn Frankfurt. Het was zijn eerste zege in dienst van Alpecin-Deceuninck.

‘Het was een zware race met veel klimmen. Meer dan ik aanvankelijk had verwacht. Ik zag veel af op de tweede passage van de Feldberg. Ik gaf echter niet op en uiteindelijk verliep het perfect met die groep waarmee ik voorop geraakte. Deze overwinning betekent heel veel voor mij, het was namelijk lang geleden dat ik won. Het is dus een heel mooie dag’, aldus Kragh Andersen in het flashinterview.

Kragh Andersen geraakte na de laatste passage van de steile Mammolshain met negen andere renners voorop. ‘Toen ik hoorde dat we een gat hadden, wist ik direct: nu moet ik alles geven en goed met de anderen samenwerken. Omdat als ze ons terug zouden pakken, zou ik geen kans maken met alle sprinters’, vervolgt Kragh Andersen.

Kragh Andersen oefende zijn sprint in de klassiekers

De renner van Alpecin-Deceuninck trok in de laatste kilometer al snel naar de koppositie. ‘Ik wist – dat op dat moment in de koers - de rest ook pijn in de benen had. Ik heb de voorkeur om vroeg te beginnen met sprinten. In de klassiekers won ik de sprint van de tweede of derde groep als ik deze vanaf de kop aanging. Ik dacht gewoon: als ik de sprint vroeg begin, heb ik de beste kans’, legt Kragh Andersen zijn keuze uit. Hij won de sprint uiteindelijk overtuigend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws