Kooij dankt eigen ploegmaats én Soudal Quick-Step na ritzege: 'Wij gingen vooral voor de rit' Wielrennen
Wielrennen

Kooij dankt eigen ploegmaats én Soudal Quick-Step na ritzege: 'Wij gingen vooral voor de rit'

Kooij dankt eigen ploegmaats én Soudal Quick-Step na ritzege: 'Wij gingen vooral voor de rit'

Olav Kooij wist met machtige halen de vierde rit van de Vierdaagse van Duinkerke naar zich toe te winnen. De Nederlander van Jumbo-Visma verzilverde het goede werk van zijn team en was daar na afloop uiteraard content mee.

'Er werd de laatste drie kasseistroken hard gekoerst, waardoor we met een gereduceerd peloton in de laatste kilometers aankwamen. Ik moest vooral nog de benen hebben, want ik had een super sterke ploeg. Ik moet hen dus ook zeker bedanken', aldus Kooij.

'Daarna kon ik mooi achter die jongen van Uno-X aan', vervolgde de Nederlander, die met Jumbo-Visma kon profiteren van het kopwerk van Soudal Quick-Step. 'Natuurlijk, zij reden voor het klassement en wij gingen vooral voor de rit. We hebben zeker een handje toegestoken, maar de verantwoordelijkheid lag bij hun.'

'De rit van zaterdag gaat lastig worden', zei Kooij. 'De vorm is echter goed en ik ga het zeker proberen. We gaan een plan maken en gaan het zien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws