SD Worx stapelt zege op zege; na Burgos-succes is Kopecky de sterkste in Veenendaal-Veenendaal Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

SD Worx stapelt zege op zege; na Burgos-succes is Kopecky de sterkste in Veenendaal-Veenendaal

SD Worx stapelt zege op zege; na Burgos-succes is Kopecky de sterkste in Veenendaal-Veenendaal

SD Worx blijft maar winnen en kende een zeer succesvolle vrijdag. Na de zege van Demi Vollering in Burgos maakte Lotte Kopecky het feest compleet door in Nederland de Veenendaal-Veenendaal Classic te winnen. De Belgische zegevierde in de massasprint.

Daags voor de koers van de mannen reden de vrouwen hun koers. Er werd gezocht naar een opvolgster van de Française Gladys Verhulst, die dit jaar niet aan het vertrek stond. Grote blikvanger en topfavoriete was DSM-renster Lotte Kopecky, eerder dit seizoen winnares van de Ronde van Vlaanderen.

Het parcours bestond uit vier passages van een plaatselijke ronde, met de Grebbeberg (0.6 km aan 5,3 procent) en het Paardenveld (0,6 km aan 4,2 procent) als obstakels. Eline Jansen, Sophie Edwards en Anneke Dijkstra vormden de kopgroep en kregen een maximale voorsprong van twee minuten.

Fem van Empel liet zich onderweg ook opmerken met een aanval. De wereldkampioen veldrijden van Jumbo-Visma werd echter snel weer tot de orde geroepen. De kopgroep zag de voorsprong intussen snel teruglopen naar minder dan een minuut op ruim vijftig kilometer van de finish. De zege zat er voor hen niet in, vlak voor het ingaan van de laatste ronde werden de drie rensters teruggepakt.

De koers stevende af op een massasprint. SD Worx nam in de laatste kilometer het initiatief in functie van Kopecky, die het werk glansrijk afmaakte. De Belgische won de sprint voor Martina Fidanza (Ceratizit-WNT Pro Cycling).

Uitslag Veenendaal-Veenendaal vrouwen 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws