Kooij mengt zich in Brugge-De Panne weer met wereldtop: 'Zette mijn sprint net te vroeg in' Wielrennen
Wielrennen

Kooij mengt zich in Brugge-De Panne weer met wereldtop: 'Zette mijn sprint net te vroeg in'

Kooij mengt zich in Brugge-De Panne weer met wereldtop: 'Zette mijn sprint net te vroeg in'

Het is Olav Kooij nog niet gelukt om zijn eerste zege van het seizoen binnen te halen, maar de jonge sprinter van Jumbo-Visma nestelde zich in de Minerva Classic Brugge-De Panne toch weer goed van voren. Dat resulteerde in een vijfde plaats, achter toppers als Tim Merlier (winnaar), Dylan Groenewegen (tweede) en Nacer Bouhanni (derde).

De 20-jarige Kooij begon zijn seizoen eind februari in de UAE Tour, waar hij in de vijfde etappe al knap als tweede eindigde. Vervolgens maakte hij zijn opwachting in de Tirreno-Adriatico, waar hij met een tweede en derde plaats tweemaal naar het podium reed. De Minerva Classic Brugge-De Panne was zijn eerste eendagswedstrijd van het seizoen en daar was het deelnemersveld nog indrukwekkender dan in zijn voorgaande koersen. Eigenlijk ontbraken alleen Fabio Jakobsen en Caleb Ewan als echt snelle mannen, waardoor Kooij zich na afloop tevreden stelde met zijn vijfde plaats.

Op de eigen ploegsite doet het jonge talent zijn verhaal, waarin hij vertelt dat hij kan leven met deze ereplaats. 'Natuurlijk streef je altijd naar meer, maar ik denk dat dit vandaag een prima resultaat was. Het was een nerveuze finale, waarin de ploeg mij uitstekend heeft afgeleverd in de laatste kilometers. Ik zat uiteindelijk goed gepositioneerd, maar zette misschien mijn sprint net iets te vroeg in. De andere mannen kwamen helaas nog langszij. Ik heb me wederom kunnen meten met de wereldtop en mede daardoor kijk ik met een goed gevoel terug op deze koers', aldus Kooij.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws