Groenewegen vond parcours niet gevaarlijk: 'Zijn er zelf bij en dan moet je de risico's zelf nemen' Wielrennen
Wielrennen

Groenewegen vond parcours niet gevaarlijk: 'Zijn er zelf bij en dan moet je de risico's zelf nemen'

Groenewegen vond parcours niet gevaarlijk: 'Zijn er zelf bij en dan moet je de risico's zelf nemen'

Dylan Groenewegen sprintte woensdag naar een tweede plaats in de Minerva Classic Brugge-De Panne. De Nederlander leek in de eindsprint even op de overwinning af te stevenen, maar werd in de laatste meters toch geklopt door Tim Merlier. Na afloop werd hij in het flashinterview gefeliciteerd met zijn tweede plaats, maar stiekem baalde hij toch een beetje.

'Felicitaties met de tweede plaats is nooit leuk', zo begon de Nederlander zijn verhaal. 'Ik maakte nog wat kleine sprintjes door niet op rechts te passeren, om een beetje uit de wind te kunnen komen. Het was een super mooie sprint, zij aan zij met Tim. Hij duwde nog net zijn wiel ervoor, dus hij is de verdiende winnaar denk ik en ik moet genoegen nemen met de tweede plek.' Groenewegen werd in de finale van de koers goed van voren gehouden door zijn ploeg Team BikeExchange-Jayco, maar kon net niet zijn derde overwinning van het seizoen noteren. Daardoor blijven zijn twee overwinningen in de Saudi Tour van begin februari voorlopig zijn enige triomfen.

Ondanks dat Groenewegen van redelijk ver zijn sprint aanging, jumpte hij naar zeggen net iets te laat, wat volgens de Nederlander ook het mooie is aan sprinten. 'Soms win je met een millimeter en soms verlies je. Vandaag trekt Tim aan het kortste eind (sic.) en hopelijk ben ik dat de volgende keer weer.’ De Nederlander richt zich nu op Gent-Wevelgem, de koers die zondag wordt verreden en die hij donderdag gaat verkennen. 'We willen de klimmen overleven en sprinten met een klein groepje. Daarnaast zijn Dwars door Vlaanderen en de Scheldeprijs belangrijk.'

Overigens ging het woensdag ook nog even over het gevaarlijke parcours in de Minerva Classic Brugge-De Panne, maar daar wilde Groenewegen niet al te veel van weten. ‘Ik hoorde in het peloton iedereen klagen dat het te gevaarlijk was. Aan de andere kant sprinten we hier ook weer met zijn allen. Er is niemand die zegt dat we het misschien niet moeten doen. We zijn er zelf bij en dan moet je de risico’s zelf nemen.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws