Kooij slaat meteen toe in eerste rit ZLM Tour, maar: 'Ben nog niet op mijn absolute top' Wielrennen
Wielrennen

Kooij slaat meteen toe in eerste rit ZLM Tour, maar: 'Ben nog niet op mijn absolute top'

Kooij slaat meteen toe in eerste rit ZLM Tour, maar: 'Ben nog niet op mijn absolute top'

Hij was dé te kloppen man voor de openingsetappe van de ZLM Tour: Olav Kooij. Hoewel de finale erg chaotisch verliep maakte de Nederlander zijn favorietenrol waar door naar de zege te sprinten. In het flashinterview jubelt hij van vreugde.

Woensdagavond werd de ZLM Tour afgetrapt met een vlakke etappe op Zeeuwse bodem. Een mooie sprintkans voor Kooij, die dus gelijk toe wist te slaan. 'We trokken naar deze koers om een rit te winnen. Als dat dan gelijk op de eerste dag lukt, kun je je geen beter begin wensen. Het is ook heel speciaal om dat in eigen land te kunnen doen, die kans krijg je niet vaak.' Kooij legde tevens beslag op de eerste leiderstrui.

Voorafgaand aan de etappe liet Kooij weten dat het nog wat gissen was wat zijn vorm betreft, aangezien hij in de Ronde van Hongarije onlangs hard ten val kwam. Na afloop van de rit geeft hij daar tekst en uitleg over. 'Ik kan niet zeggen dat ik op mijn absolute top ben', is hij eerlijk. 'Maar wel goed genoeg om hier vandaag te winnen. In principe had ik wel de hele wedstrijd een goed gevoel. Waar mogelijk hebben we als ploeg het initiatief genomen. Als je dat vertrouwen krijgt, helpt dat ook mee. Ik ben blij dat ik het zo heb kunnen afmaken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws