Wielrennen op TV 9 juni 2022 | Drie heerlijke rittenkoersen te zien op deze regenachtige dag! Wielrennen
Wielrennen

Wielrennen op TV 9 juni 2022 | Drie heerlijke rittenkoersen te zien op deze regenachtige dag!

Wielrennen op TV 9 juni 2022 | Drie heerlijke rittenkoersen te zien op deze regenachtige dag!

Met dat hondenweer in Nederland willen we niets liever dan bankhangen en koers kijken. We boffen, want er is heel wat te zien! Het Critérium du Dauphiné en de Women's Tour zijn in volle gang, terwijl ook de ZLM Tour woensdag gestart is. Een en al spektakel dus! In de Leiderstrui reikt je met liefde de benodigde TV-informatie aan.

TV en tijden etappe 5 Critérium du Dauphiné 2022

Na de tijdrit op dag vier wordt het Critérium du Dauphiné donderdag voortgezet met de vijfde etappe. Een korte rit met hier en daar wat heuveltjes, maar die zullen de sprinters er niet van weerhouden om voor de zege te gaan vechten. Spek naar de bek van leider Wout van Aert, maar is hij voldoende hersteld van zijn inspanning in de race tegen de klok?

Om 12.50 uur stappen de renners op hun fiets waarna er 'slechts' 162 kilometer afgelegd mag gaan worden. Finishen doen zij ergens rond 16.35 uur in de straten van Chaintré. Voor livebeelden kun je wederom terecht bij Eurosport, dat om 14.55 uur inschakelt op Eurosport 1 (hoofdkanaal) en de Eurosport Player. Ook Sporza is er live blij op Een, maar wel pas vanaf 15.25 uur.

TV en tijden etappe 2 ZLM Tour 2022

Ook op Nederlandse bodem wordt er donderdag gekoerst, want daar is woensdag de ZLM Tour afgetrapt. Na de vlakke eerste etappe is het parcours ook op dag twee zo plat als een pannenkoek. Sprinters, wees bij de pinken, want met een flinke portie wind op komst zouden er zomaar eens waaiers getrokken kunnen worden!

Starten doen de renners om 12.00 uur in het Zeeuwse Veere, om vervolgens rond 16.20 te arriveren in Goes. Wie de koers live wil aanschouwen, kan om 14.55 uur de Eurosport Player erbij pakken. Heb je geen abonnement bij Eurosport, dan bieden de lokale omroepen L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland vanaf 15.10 uur uitkomst!

TV en tijden etappe 4 Women's Tour 2022

Last but not least komt ook het vrouwenpeloton donderdag andermaal in actie in de Women's Tour. Woensdag doemden de eerste heuvels al op in de Britse rittenkoers, maar donderdag mogen de klassementsrensters pas echt uit hun hok komen. Met een pittige heuvelrit lijkt het te lastig gaan worden voor pure sprintsters als Lorena Wiebes, maar zeg nooit nooit!

De rensters schieten om 12.00 uur uit de startblokken, maar livebeelden worden er pas getoond vanaf 15.00 uur. Dan kun je namelijk terecht op de Eurosport Player. Wie daar niet op geabonneerd is hoeft niet te treuren, want In de Leiderstrui plaatst na de finish (naar verwachting tussen 15.40 uur en 16.25 uur) een uitgebreid wedstrijdverslag!


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws