Kooij voert Jumbo-Visma aan in Renewi Tour: 'Niet alleen in sprints, maar ook voor klassement' Wielrennen
Wielrennen

Kooij voert Jumbo-Visma aan in Renewi Tour: 'Niet alleen in sprints, maar ook voor klassement'

Kooij voert Jumbo-Visma aan in Renewi Tour: 'Niet alleen in sprints, maar ook voor klassement'

Jumbo-Visma heeft de zevenkoppige selectie voor de Renewi Tour, die van woensdag 23 tot en met zaterdag 27 augustus wordt verreden, bekendgemaakt. Olav Kooij voert de geelzwarte brigade aan. Van het 'Jachtluipaard van Numansdorp' wordt het nodige verwacht bij de Nederlandse succesformatie, daar hij zowel in de sprints als de lastigere ritten als kopman naar voren wordt geschoven.

Op de ploegsite van de WorldTour-formatie geeft ploegleider Arthur van Dongen meer tekst en uitleg. 'In de eerste ritten zullen er direct flinke verschillen gaan ontstaan', blikt de 55-jarige coach vooruit. 'En de rest van de gaten zal op vrijdag ontstaan, wanneer de Bosberg en de Muur van Geraardsbergen bedwongen moeten worden.'

Van Dongen heeft veel vertrouwen in Kooij

Volgens Van Dongen is Kooij de absolute kopman en wordt hij in zowel de heuvel- als de sprintetappes naar voren geschoven als belangrijkste pion. Kooij wist dit seizoen al acht keer victorie te kraaien. Zijn hoog opgelopen zegeteller zorgde er deels voor dat hij die status van beschermde coureur in alle etappes wist te vergaren. 'Olav liet in de ZLM Tour bijvoorbeeld zien dat vijfdaagse rittenkoersen hem heel goed liggen', duidt Van Dongen.

'We moeten de Renewi Tour natuurlijk niet vergelijken met de ZLM Tour', nuanceert de trainer vervolgens. 'Maar ik zou er zeker niet van staan te kijken als Olav zich ook in de ritten over geaccidenteerd terrein voorin weet te plaatsen. We zullen moeten bekijken hoe hij zich voelt. Indien hij niet in opperbeste vorm verkeert, hebben we nog twee klassementstroeven achter de hand. Dat zijn Tobias Foss en Mick van Dijke. Maar Olav is onze belangrijkste troefkaart. Edoardo Affini, Tosh Van der Sande, Timo Roosen en Jos van Emden vervolledigen het septet.

Selectie Jumbo-Visma Renewi Tour 2023

Olav Kooij
Edoardo Affini
Tosh Van der Sande
Tobias Foss
Timo Roosen
Jos van Emden
Mick van Dijke

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws