Kooij, Wiebes en Vollering als speerpunten naar het EK voor Nederland: 'Kunnen voor de winst meedoen' Wielrennen
Wielrennen

Kooij, Wiebes en Vollering als speerpunten naar het EK voor Nederland: 'Kunnen voor de winst meedoen'

Kooij, Wiebes en Vollering als speerpunten naar het EK voor Nederland: 'Kunnen voor de winst meedoen'

De KNWU heeft de selecties voor de EK wielrennen bekend gemaakt. Zowel bij de vrouwen als bij de mannen spreken de bondscoaches van een kansrijke ploeg. De grootste namen aan de start zijn Lorena Wiebes en Demi Vollering bij de vrouwen, en Olav Kooij en Marijn van den Berg bij de mannen.

Titelverdedigster Wiebes zal in Drenthe proberen haar titel te prolongeren, maar krijgt wel wat hindernissen op haar weg. Bondscoach Loes Gunnewijk denkt dat de VAM-berg selectief gaat zijn. ’De klimmen zijn steil en volgen elkaar snel op. Maar het weer kan zeker ook een factor zijn, zeker bij de aanlooplus maar ook op de lokale ronde die je telkens rijdt voordat je klim weer op gaat. Er zijn veel verschillende scenario’s mogelijk voor de wegwedstrijd en dan is het zeker een voordeel dat we een sterke selectie hebben in de breedte', aldus de bondscoach op de site van de KNWU.

Naast Wiebes, heeft Gunnewijk dus ook gekozen om Vollering mee te nemen. 'We zetten altijd in op goud, dat zijn we aan onze stand verplicht met zoveel internationaal sterk opererende rensters. Daarbij zullen we proberen die kracht in de breedte uit te spelen in een wedstrijd die heel goed een slijtageslag kan worden, maar waarin we in de sprint van een sterk uitgedund peloton ook kansen hebben. Demi en Lorena zullen de afmakers zijn in de ploeg.'

Bondscoach Moerenhout: 'Kunnen voor de winst meedoen'

Bij de mannen geen Mathieu van der Poel, Fabio Jakobsen of Dylan Groenewegen, maar wel andere kanshebbers. 'Met Olav Kooij en Marijn van den Berg hebben we speerpunten die voor de winst zouden kunnen meedoen, maar we hebben verder ook renners in huis die anticiperen kunnen op wat er in de koers gebeurt en navenant kunnen handelen', aldus bondscoach Koos Moerenhout. 'Dit wegparcours biedt ons zeker perspectief, we starten met een kansrijke ploeg met renners die op dit terrein uit de voeten kunnen. Maar we hebben niet zoals op het WK de topfavoriet in de gelederen. Ik kan er niet bij voorbaat een klassering opplakken.' De mannen zullen het onder anderen op moeten nemen tegen Wout van Aert en Arnaud De Lie, die namens België de honneurs waarnemen.

Nederlandse selecties EK wielrennen

Wegwedstrijd mannen:
Olav Kooij
Marijn van den Berg
Nils Eekhoff
Sjoerd Bax
Bauke Mollema
Mike Teunissen
Elmar Reinders
Daan Hoole

Wegwedstrijd vrouwen:
Lorena Wiebes
Demi Vollering
Riejanne Markus
Shirin van Anrooij
Mischa Bredewold
Loes Adegeest
Floortje Mackaij
Yara Kastelijn

Tijdrit mannen:
Daan Hoole
Sjoerd Bax

Tijdrit vrouwen:
Riejanne Markus
Demi Vollering

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws