Van Aert op EK in Drenthe bevestigd, ook De Lie en Kopecky van de partij namens België Wielrennen
Wielrennen

Van Aert op EK in Drenthe bevestigd, ook De Lie en Kopecky van de partij namens België

Van Aert op EK in Drenthe bevestigd, ook De Lie en Kopecky van de partij namens België

Het is officieel: Wout van Aert rijdt de wegrit op het EK wielrennen in Drenthe. De titelstrijd voor de Europese titel staat voor 24 september op het programma. België mikt ook op de snelle Arnaud De Lie, de man van Lotto-Dstny.

Van Aert is momenteel actief in de Tour of Britain. Daar stelt hij zich voornamelijk in dienst van sprinter Olav Kooij. De samenwerking tussen de twee is vooralsnog een doorslaand succes. Van Aert loodste zijn ploegmaat namelijk al drie dagen op rij naar de ritzege. Nog indrukwekkender, hij finishte ook zelf driemaal in de top drie van de rituitslag.

Het EK in Drenthe zou Van Aert goed moeten liggen. Onderweg moeten de renners meermaals de korte, maar venijnige VAM-berg trotseren. In de selectie kan hij ook rekenen op een trouwe luitenant, zijn ploegmaat bij Jumbo-Visma Nathan Van Hooydonck.

Van Aert zal het kopmanschap op het EK waarschijnlijk delen met De Lie, voor de renner van Lotto-Dstny is het EK immers al wat langer een doel. Ook Jasper Stuyven kan worden uitgespeeld als een beschermende renner. Jasper De Buyst, Edward Theuns, Yves Lampaert en kilometervreter Tim Declercq maken de selectie van bondscoach Sven Vanthourenhout compleet.

Kopecky gaat ook voor Europese titel

Bij de vrouwen is Lotte Kopecky de absolute kopvrouw. De renster van SD Worx won begin augustus al de wereldtitel en gaat dus ook voor de Europese titel. Kopecky maakte naast haar wereldtitel ook indruk in de Tour de France Femmes, waar ze tot ieders verbazing als tweede in het klassement eindigde. Momenteel is ze actief in de Simac Ladies Tour.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws