Sam Oomen verlaat Jumbo-Visma en verkast naar Lidl-Trek: 'Sterkste jaren liggen nog voor me' Wielrennen
Wielrennen

Sam Oomen verlaat Jumbo-Visma en verkast naar Lidl-Trek: 'Sterkste jaren liggen nog voor me'

Sam Oomen verlaat Jumbo-Visma en verkast naar Lidl-Trek: 'Sterkste jaren liggen nog voor me'

Sam Oomen maakt per 1 januari 2024 de overstap van Jumbo-Visma naar Lidl-Trek. Dat heeft zijn aanstaande broodheer bekendgemaakt middels een bericht op Twitter, waarna er op de ploegsite meer tekst en uitleg omtrent de transfer gegeven werd. Oomen tekent tot en met eind 2026 bij de Amerikaanse WorldTour-brigade.

Het was al enige tijd duidelijk dat de nu 28-jarige Oomen in 2024 niet langer de kleuren van succesformatie Jumbo-Visma, zijn werkgever sinds 2021, zou vertegenwoordigen. Dat gaf de bedeesde Noord-Brabander afgelopen zomer aan tijdens een uitzending van NOS-programma De Avondetappe. 'Het lijkt er inderdaad op dat de wegen gaan scheiden. Ik denk namelijk dat ik in mijn beste vorm nog in staat ben om top tien te rijden of een uitschieter te hebben in dat soort wedstrijden. Maar bij deze ploeg gaat het niet meer om een top tien of top vijf plek, het gaat om het winnen van alle drie de grote rondes. Als je het met voetballen vergelijkt, wat meer speelminuten maken en eens een mooie goal maken', vertelde hij destijds.

'Met de juiste omgeving, consistentie en mindset hoop ik dat ik voor mooie dingen kan zorgen', aldus Oomen, 

Op de site van zijn nieuwe ploeg gaat de hoofdrolspeler nader in op zijn overstap, die er eventueel voor zou kunnen zorgen dat Oomen een ploeggenoot van boezemvriend Antwan Tolhoek zou worden. De toekomst van laatstgenoemde is echter ietwat onzeker, zo gaf hij recentelijk te kennen tegenover deze website. 'In mijn tijd bij Sunweb en Jumbo-Visma heb ik veel over mezelf geleerd en ben ik erachter gekomen wat voor mij het fijnste werkt om het meeste uit mezelf te halen. Ik hoop bij Lidl-Trek weer wat constanter te worden', vertelt Oomenn, die in de Giro d'Italia van 2018 negende wist te worden. 'Na mijn blessure en een aantal zware valpartijen heb ik zeker een aantal goede momenten gehad, maar miste de consistentie die nodig is om een stap omhoog te maken.'

'Mijn kracht ligt zeker in de rittenkoersen, maar ik heb tegelijkertijd ook een grote liefde voor de heuvelachtige klassiekers', analyseert hij zijn eigen kwaliteiten. 'Bij Lidl-Trek hebben ze genoeg jongens in de gelederen die mee kunnen doen om de allergrootste prijzen. Als ik op een bepaalde manier kan bijdragen aan dat doel, zou ik enorm blij zijn. Het zou zeker ook leuk zijn om zo nu en dan voor eigen kans te kunnen gaan, al wil ik vooral het beste van mezelf geven, zowel op als naast de fiets', blijft hij op karakteriserende wijze bescheiden. 'Normaal gesproken liggen mijn sterkste jaren nog voor me. Met de juiste omgeving, consistentie en mindset hoop ik dat ik voor mooie dingen kan zorgen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws