De Lie stelt goede vorm tentoon in Canada: 'Samen met Van Aert kopman op EK wielrennen' Wielrennen
Wielrennen

De Lie stelt goede vorm tentoon in Canada: 'Samen met Van Aert kopman op EK wielrennen'

De Lie stelt goede vorm tentoon in Canada: 'Samen met Van Aert kopman op EK wielrennen'

Voor Arnaud De Lie was het Canadese tweeluik een meer dan geslaagde. De Belg van Lotto-Dstny wist in de GP Québec naar zijn eerste WorldTour-zege te racen, waarna hij zich ook in de GP Montréal met de debatten moeide. In laatstgenoemde wedstrijd finishte de 'Stier van Lescheret' als 34ste, maar toonde hij zich wel in het offensief. De Belgische dagkrant Het Nieuwsblad ving de Waalse youngster na afloop van de doorregende race in en rondom Montréal op.

'Ik heb me goed geamuseerd, maar de laatste ronde was ik kapot', begint de goedlachse klasbak, die opvallenderwijs al op veertig kilometer van de aankomst ten aanval trok. Waarom? 'Omdat ik wilde anticiperen. Ik dacht bij mezelf dat als ik dertig seconden kon pakken, ik iedereen een beetje nerveus kon maken. Je weet maar nooit. Uiteindelijk heb ik nooit meer dan tien seconden gekregen. Toen ik terugkeerde in het peloton kon ik niet meer bewegen.'

De Lie hoopt dat het EK wielrennen een zware koers wordt

Zijn zege in Québec had De Lie dusdanig goed gedaan dat hij zich op zondag, toen hoofdzakelijk de échte klimmers kwamen bovendrijven, vooral wilde amuseren. 'Dat was het enige wat ik hier wilde doen. En dat heb ik ook gedaan. Met een grote glimlach op het gezicht kan er altijd nog wat meer. Ik hou er gewoon van om op deze manier te koersen. Ik voelde me echt goed. Ik denk niet dat er veel jongens van 78 kilogram voor mij zijn gefinisht. Deze wedstrijd telt bijna 5.000 hoogtemeters en uiteindelijk finish ik niet slecht.'

De zegeteller van De Lie heeft dit kalenderjaar een flinke boost gekregen. De sterkhouder is echter nog niet klaar met koersen, want ook de komende weken geeft hij nog een aantal keer acte de présence. 'Ik wil tot het einde van het seizoen nog een paar keer de armen in de lucht steken', toont hij zich ambitieus. Vooral het EK wielrennen in Drenthe, waar hij samen met Wout van Aert de Belgische selectie aanvoert, staat bij hem hoog in het vaandal. 'We hebben met het Belgisch team de luxe om twee superkaarten uit te spelen. Wout wint de Tour of Britain, ik win in Québec. Ik denk dat we alle twee graag een zware wedstrijd willen', blikt hij vooruit op het spektakel op de VAM-berg.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws