Kopecky bedankt ploeg uitgebreid na zege in Vlaanderen: 'Wat Chantal deed, is echt bijzonder' Wielrennen
Wielrennen

Kopecky bedankt ploeg uitgebreid na zege in Vlaanderen: 'Wat Chantal deed, is echt bijzonder'

Kopecky bedankt ploeg uitgebreid na zege in Vlaanderen: 'Wat Chantal deed, is echt bijzonder'

Lotte Kopecky wist in haar trui van Belgisch kampioene de volgende mooie triomf te boeken: de Ronde van Vlaanderen. Na afloop van de race dankt ze uitgebreid haar ploeggenotes. In het bijzonder voormalig winnares Chantal van den Broek-Blaak.

In haar flashinterview begint Kopecky direct met de felicitaties. 'Ik moet een hele dikke merci zeggen tegen mijn ploeggenotes van SD Worx, maar tegen Chantal in het bijzonder. Wat zij gedaan heeft vandaag is echt fantastisch', glundert de Belgische. In de finale van de wedstrijd werd zij door haar ploeggenote op sleeptouw genomen om het in de sprint op te nemen tegen Annemiek van Vleuten. Die tweestrijd won zij glansrijk.

Kopecky vertelt dat de ploegleiding haar en Van den Broek-Blaak nog probeerde aan te sporen om Van Vleuten een beetje op kop te laten komen in de slotfase, maar de rensters van SD Worx besloten anders. 'Volgens mij was dat niet het moment om te gaan gokken of pokeren', vertelt ze over dat moment, waarop de voorsprong op de achtervolgsters niet heel groot was. 'We moesten vertrouwen hebben in mijn sprint, vooral tegen Annemiek.'

Kopecky beseft het nog niet helemaal

Op het moment van het interview weet Kopecky de juiste woorden om haar gevoel te beschrijven nog niet geheel te vinden. Dat komt misschien later nog wel: 'Het moet volgens mij nog een beetje doordringen. Ik denk dat ik het op dit moment nog niet heel goed besef.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws