Kopecky ontgoocheld na negende plek, maar kan nog relativeren: 'Ik ben Wout van Aert niet' Wielrennen
Wielrennen

Kopecky ontgoocheld na negende plek, maar kan nog relativeren: 'Ik ben Wout van Aert niet'

Kopecky ontgoocheld na negende plek, maar kan nog relativeren: 'Ik ben Wout van Aert niet'

Lotte Kopecky zag Marianne Vos in de tweede etappe van de Tour de France Femmes vanuit de kopgroep naar de overwinning spurten. Zelf kon ze de oversteek naar het zestal niet maken, waar ze toch wel wat ontgoocheling aan overhoudt.

Vlak na de tussensprint snelde een groep vol sterke vrouwen ervandoor. Present waren onder meer Vos, Elisa Balsamo en Kasia Niewiadoma. De opvallende afwezigen vooraan waren Lorena Wiebes (gele trui) en Kopecky, die allebei favoriet waren voor de dagzege. Waar Wiebes al aangaf dat ze even moest herstellen na de tussensprint, bleek dat ook voor de dame van Team SD Worx het geval te zijn.

'Ik was tweede in de tussensport', zo laat Kopecky Sporza optekenen. 'Daarna ging Balsamo vol door en sprong de ene na de andere erachteraan. Mijn benen liepen redelijk vol. Ik dacht dat het geen ramp hoefde te zijn als er een goede organisatie zou komen, maar het gat werd niet meer gedicht.' Het peloton finishte uiteindelijk een halve minuut nadat Vos de meet passeerde.

Kopecky hoopt te kunnen herstellen en kijkt uit naar dinsdag

Kopecky werd negende en is ietwat teleurgesteld, al kan ze nog relativeren. 'Ik ben ergens toch wel ontgoocheld, maar ook dat is koers. Het was een mooie en slimme aanval.' Op de vraag of ze hier niet op meer gehoopt had, heeft de Belgische een mooi antwoord: 'Ik ben Wout van Aert niet', lacht ze. 'Soms moet je de lat iets minder hoog leggen. Ik ga proberen om zo goed mogelijk te herstellen. Morgen is er een andere mooie dag.'

De rappe vrouw van Team SD Worx staat momenteel derde in het puntenklassement, waarin ze Vos en Wiebes nog voor zich moet dulden. Dinsdag mogen de dames zich opmaken voor een heuvelachtige etappe met een lastige aankomst. Woensdag wacht Kopecky wellicht een betere kans, daar er dan een gravelrit op het programma staat.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws