Kopecky ziet SD Worx-teamgenote Reusser naar overwinning soleren: 'Er reageerde gewoon niemand' Wielrennen
Wielrennen

Kopecky ziet SD Worx-teamgenote Reusser naar overwinning soleren: 'Er reageerde gewoon niemand'

Kopecky ziet SD Worx-teamgenote Reusser naar overwinning soleren: 'Er reageerde gewoon niemand'

In de vrouweneditie van Gent-Wevelgem stond er geen maat op Marlen Reusser. De Zwitserse van Team SD Worx rondde een solo van meer dan veertig kilometer succesvol af. Reusser demarreerde op de beroemde Kemmelberg, waarna haar teamgenote Lotte Kopecky voor het nodige afstoppingswerk zorgde.

SD Worx-rensters Lorena Wiebes en Elena Cecchini gingen in de ultieme slotfase tegen het asfalt. Kopecky werd enigszins opgehouden door die valpartij, zo vertelt ze na afloop van de koers in het flashinterview. 'Lorena kwam samen met Elena ten val. Ik zat daar net achter. Ik wilde even stoppen om te kijken hoe het met ze ging, maar ik denk dat de schade wel meevalt', blijft de 27-jarige Vlaamse positief. 'Het is nog even afwachten hoe ze zo uit de wagen komen. Maar ik geloof dat Marlen gewonnen heeft en dat maakt wel heel veel goed', gaat ze ietwat onwetend verder.

Kopecky trekt met een enorm goed gevoel richting de Ronde van Vlaanderen

'Op de Kemmelberg voelde ik me best goed. Ik was een beetje mijn moment aan het afwachten. Toen ging Marlen ervandoor en reageerde er gewoon niemand. Ze moest daardoor wel veertig kilometer solo rijden. Maar dat is gelukt. Een straffe prestatie.' Kopecky vindt het erg fijn om deel uit te mogen maken van de succesformatie SD Worx. 'Het is heel lekker om op deze manier te kunnen koersen. We kunnen altijd iemand anders uitspelen. Hopelijk kunnen we dit de rest van het voorjaar voortzetten.'

Kopecky kan niet wachten om precies één week na Gent-Wevelgem van start te gaan in haar geliefde Ronde van Vlaanderen, de wedstrijd die zij in 2022 al wist te winnen. 'Ik had een heel goed gevoel in de benen. Hopelijk kan ik dat meenemen naar volgende week. Dat wordt misschien moeilijk, maar ook mijn conditie is in ieder geval heel goed.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws