De langverwachte comeback is daar! Wout van Aert viert 'voorzichtige' rentree in Ronde van Noorwegen Wielrennen
Wielrennen

De langverwachte comeback is daar! Wout van Aert viert 'voorzichtige' rentree in Ronde van Noorwegen

De langverwachte comeback is daar! Wout van Aert viert 'voorzichtige' rentree in Ronde van Noorwegen

Wout van Aert zal in de Ronde van Noorwegen (23-26 mei) zijn langverwachte comeback maken in het wielerpeloton. Dat maakte Team Visma | Lease a Bike vrijdagmiddag bekend via een persbericht. Voor de 29-jarige Belg zal het de eerste wedstrijd worden sinds zijn zware val in Dwars door Vlaanderen.

Van Aert viel tijdens de Vlaamse voorjaarsklassieker in de afdaling richting de Kanarieberg erg zwaar en brak daarbij zijn borstbeen, zijn sleutelbeen en enkele ribben. Het betekende meteen het einde van het voorjaar en de Belg mocht meteen eeen kruis maken over een deelname aan de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, de twee wielermonumenten waar hij dit voorjaar alles voor aan de kant had geschoven. Nadien volgde een wekenlange revalidatie, maar nu maakte Van Aert zijn comeback in Scandinavië.

Van Aert trekt zonder verwachtingen richting Scandinavië

'Het was niet altijd makkelijk om langs de kant te moeten staan, maar gelukkig kan ik nu weer vooruitkijken', vertelt Van Aert in het persbericht van Visma | Lease a Bike. 'Ik kijk ernaar uit om weer een rugnummer op te mogen spelden. De afgelopen weken heb ik steeds iets meer kunnen trainen, maar dat is nog altijd iets anders dan het rijden van wedstrijden. Daarom is het mijn voornaamste doel om mezelf te testen en te kijken hoe ik het er in een wedstrijd vanaf breng. Zonder verwachtingen.'

Lees verder onder de tweet.

Ook sportief directeur Merijn Zeeman, die hoogstwaarschijnlijk vervangen zal worden door Jacco Verhaeren, houdt de druk af voor de comeback van een van zijn beste renners. 'Het is heel mooi dat Wout na zijn zware val weer deel uitmaakt van ons team. Hij start zonder druk om te presteren. Voor hem is dit een goed moment om zichzelf weer eens te testen in wedstrijdverband. Hoe de rest van zijn wedstrijdprogramma eruit ziet, weten we nog niet. Dat zullen we ergens de komende weken gaan zien.'

Van Aert kent in Noorwegen ook zijn ploegmakkers. Dat worden Nederlanders Bart Lemmen, Koen Bouwman, Tijmen Graat en Menno Huising. Per Strand Hagenes zal zich ook voor eigen volk willen tonen. Ook voor Bouwman wordt het de eerste koers sinds zijn opgave in de Ronde van Romandië. De 30-jarige winnaar van het eindklassement in de Coppi e Bartali moest wegens ziekte ook verstek laten gaan voor de Giro.

Selectie Visma | Lease a Bike Ronde van Noorwegen 2024

Wout van Aert
Bart Lemmen
Koen Bouwman
Tijmen Graat
Menno Huising
Per Strand Hagenes

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news