Kopvrouw Vos ziet 'knecht' Van Vleuten WK winnen: 'Hoe dit kan? Het is Annemiek' Wielrennen
Wielrennen

Kopvrouw Vos ziet 'knecht' Van Vleuten WK winnen: 'Hoe dit kan? Het is Annemiek'

Kopvrouw Vos ziet 'knecht' Van Vleuten WK winnen: 'Hoe dit kan? Het is Annemiek'

Wat een finale, wat een emotie: het WK wielrennen van dit jaar bij de vrouwen gaat ongetwijfeld de boeken in als één van de meest bijzondere sportmomenten van het jaar. Annemiek van Vleuten die met een elleboogbreuk won in Wollongong, de eigenlijke kopvrouw Marianne Vos zag het vanuit de tweede groep. 'Dit heeft ze zo ongelofelijk verdiend', stelde zij na afloop vol trots.

Han Kock van de NOS ving Vos na afloop op, die met rode ogen direct na de finish naar Van Vleuten toesnelde. 'Dit had niemand kunnen bedenken', stamelde de 35-jarige Vos vol ongeloof. Eigenlijk was zij de vrouw waarvoor de Nederlandse ploeg zou rijden, maar op de laatste Mount Pleasant ging het net te hard voor Vos. Zodoende kwam ze in de tweede groep terecht en kon ze niet meedingen om de zege. Ze zou uiteindelijk als veertiende eindigen op de Marine Drive in Wollongong.

Vos heeft lovende woorden over voor Van Vleuten

'Ik kon Annemiek vanuit de verte een klein beetje zien. Ik dacht iets oranjes te zien, maar kon het niet direct onderscheiden', blikt Vos terug, om vervolgens met lovende woorden richting haar 'knecht' te strooien. 'Die gaat gewoon echt niet kapot. Voor mijzelf voelde het op het einde een beetje als survivallen, maar Ellen (Van Dijk, red.) en Annemiek deden fantastisch werk.' Van Vleuten bracht Vos in de voorlaatste ronde al eens terug naar voren, maar was op de laatste Mount Pleasant net dat tikkeltje beter.

'Annemiek haakte aan in die tweede groep en ik zat met Ellen in groep drie, waar we niet meer terug konden keren', analyseert Vos. 'Maar het maakt allemaal niet uit. Dit is ongelofelijk, ontzettend verdiend en tegen alle verwachtingen in.' Maar wat het vooral is of hoe dit kan?' 'Het is Annemiek', vat Vos het perfect in één woord samen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws