Wellens ontbreekt in Canadese eendagskoersen na 'onrustwekkende' hartkloppingen Wielrennen
Wielrennen

Wellens ontbreekt in Canadese eendagskoersen na 'onrustwekkende' hartkloppingen

Wellens ontbreekt in Canadese eendagskoersen na 'onrustwekkende' hartkloppingen

Tim Wellens zal niet van start gaan in de Grand Prix Cycliste de Québec en de GP Montréal. De renner van Lotto-Soudal, die vanaf 2012 bij elke editie van de Canadese eendagskoersen aan de start stond, ontbreekt wegens een trainingsachterstand. Deze ontstond vanuit 'onrustwekkende' hartkloppingen.

'Ik werd verplicht om de pauzeknop even in te drukken', vertelt Wellens aan Het Nieuwsblad. 'Door een coronabesmetting moest ik de Tour vroeger dan gepland verlaten. Ik nam één week rust om daarna toe te werken naar mijn rentree in de Tour de l’Ain. Achteraf bekeken kwam die wedstrijd te vroeg.' Wellens kon de meerdaagse Franse koers niet uitrijden.

'Het was een zware race en mijn conditie was verre van top. Daardoor reed ik ook in Hamburg en in de Druivenkoers rond met een slecht gevoel. Erger was dat ik onrustwekkende hartkloppingen ervoer. Niet alleen in koers, ook op training of in rust. En dat vond mijn cardioloog verre van geruststellend.' Wellens werd in de BEMER Cyclassics in Hamburg 86e en in de Druivenkoers moest hij, net als eerder in de Tour de l'Ain, opgeven.

'Een EKG of elektrocardiogram onderzocht de elektrische activiteit van mijn hart en ik droeg ook 24 uur lang een holter die constant mijn hartslag monitorde', legt de 31-jarige Belg uit. 'Alles bleek normaal, bovendien verdwenen mijn hartkloppingen gewoon vanzelf. Daardoor dacht mijn cardioloog dat ik af te rekenen had met een opeenstapeling van vermoeidheid. Toch gaf hij me groen licht om opnieuw te koersen.'

Wellens keert terug in Coppa Agostini

Voor Wellens kwamen de Canadese eendagskoersen nog te vroeg. 'Vanwege de onzekerheid en al die onderzoeken had ik relatief lang stilgelegen', verklaart Wellens. 'Vandaar dat een trip naar Canada ons zinloos leek. Dan was een heropbouw richting de laatste weken van het seizoen verstandiger. Daarom is het de bedoeling dat ik pas op 29 september opnieuw in competitie kom, in de Italiaanse eendagskoers Coppa Agostoni. '

'Maar deze keer wil ik geen stappen overslaan', benadrukt Wellens. 'Deze week beperk ik me louter tot het afwerken van rustige duurtrainingen. Volgende week voeg ik er de nodige intensiteit aan toe, en pas nadien begin ik opnieuw aan de koersgerelateerde inspanningen.' Voor het WK in Wollongong zal Wellens zich in ieder geval niet hoeven voorbereiden: hij is niet geselecteerd door bondscoach Sven Vantourenhout.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws