Naesen en Van Avermaet voor AG2R in E3 en Gent-Wevelgem, Jungels rijdt alleen E3 Saxo Bank Classic Wielrennen
Wielrennen

Naesen en Van Avermaet voor AG2R in E3 en Gent-Wevelgem, Jungels rijdt alleen E3 Saxo Bank Classic

Naesen en Van Avermaet voor AG2R in E3 en Gent-Wevelgem, Jungels rijdt alleen E3 Saxo Bank Classic

AG2R Citroën Team komt op volle oorlogssterkte naar de E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem. De Franse ploeg speelt Oliver Naesen en Greg Van Avermaet uit en heeft met Bob Jungels in de E3 nog een troef achter de hand.

Voor Naesen en Van Avermaet begon het klassieke voorjaar in principe niet slecht. Naesen werd keurig vierde in Omloop Het Nieuwsblad, een dag later werd hij twintigste in de massasprint in Kuurne-Brussel-Kuurne. Ook Van Avermaet deed van voren mee, met een derde plek in de Omloop en plek 51 in Kuurne. Jungels reed dit jaar nog geen Vlaamse klassiekers. Hij kwam wel in actie in Milaan-Turijn en Milaan-Sanremo, maar toonde zich daar niet aan het front.

In de E3 Saxo Bank Classic op vrijdag kunnen Naesen, Van Avermaet en Jungels rekenen op het gezelschap van vier sterke motoren. Stan Dewulf, Damien Touzé, Michael Schär en Antoine Raugel zorgen voor een sterke ploeg in de breedte. Voor Gent-Wevelgem op zondag staat Jungels zijn plaatsje af aan Gijs Van Hoecke. De andere zes renners rijden beide wedstrijden.

'De E3 Saxo Bank Classic en Gent-Wevelgem zijn twee hele mooie klassiekers. Ik kijk er naar uit, vooral na het missen van Milaan-Sanremo', zo vertelt Naesen, die voor La Primavera ziek moest afhaken. 'De E3 is de moeilijkste klassieker van het jaar en ik denk dat de reeks van kasseistroken goed bij me past. De afgelopen jaren is het me altijd gelukt om in de voorste groep te zitten, ik hoop dat die serie een vervolg krijgt. In Gent-Wevelgem heb ik mijn lot wat minder in de hand, maar in de sprint is alles mogelijk na zo'n lange dag.'

Selectie AG2R Citroën Team E3 Saxo Bank Classic 2022

Greg Van Avermaet
Oliver Naesen

Bob Jungels
Stan Dewulf
Damien Touzé
Michael Schär
Antoine Raugel

Selectie AG2R Citroën Team Gent-Wevelgem 2022

Greg Van Avermaet
Oliver Naesen

Stan Dewulf
Damien Touzé
Gijs Van Hoecke
Michael Schär
Antoine Raugel


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws