Kruijswijk in aanvallende rol: 'Dat gevoel moet ik meenemen richting komende weken' Wielrennen
Wielrennen

Kruijswijk in aanvallende rol: 'Dat gevoel moet ik meenemen richting komende weken'

Kruijswijk in aanvallende rol: 'Dat gevoel moet ik meenemen richting komende weken'

Steven Kruijswijk kon in de Ronde van Catalonië niet voor een klassement gaan zoals gehoopt, maar de Brabander liet zich in de slotrit in Barcelona wel zien in een aanvallende rol. 'Ik had mijn zinnen gezet op de ritzege.'

De laatste keer dat Kruijswijk daadwerkelijk met de handen in de lucht over de finish kon rijden, was alweer in 2011. Toen boekte hij een ritzege in de Ronde van Zwitserland, een prijs die hij zondag ambieerde in de Ronde van Catalonië. 'Ik had goede benen', klonk het na afloop bij Kruijswijk, die samen met Quentin Pacher wegreed uit een sterke kopgroep.

Kruijswijk: 'Blij dat ik ervoor ben kunnen gaan'

Veel ruimte kregen ze echter niet. 'Het was zonde dat we met een kleine voorsprong aan de lokale ronden begonnen, maar al met al ben ik blij dat ik ervoor ben kunnen gaan. Dat gevoel moet ik meenemen naar de komende weken.' De volgende wedstrijd op de kalender van Kruijswijk is de Ronde van Romandië, die op 26 april begint.

Ploegleider Marc Reef sloot zich daarbij aan. 'Steven heeft een heel goede etappe gereden. In de kopgroep bleek hij één van de beteren, zo niet de beste te zijn, alleen was het tijdsverschil helaas niet groot genoeg. Aan het begin van de week was het klassement zijn doel, maar daar zakte hij op een gegeven moment in weg. Dat hij strijdend ten onder is gegaan, tekent zijn persoonlijkheid en karakter.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws