Kruijswijk levert sterke tijdrit af in Romandië: 'Kon mijn ritme niet vasthouden' Wielrennen
Wielrennen

Kruijswijk levert sterke tijdrit af in Romandië: 'Kon mijn ritme niet vasthouden'

Kruijswijk levert sterke tijdrit af in Romandië: 'Kon mijn ritme niet vasthouden'

Steven Kruijswijk legde op de slotdag van de Ronde van Romandië een behoorlijk sterke tijdrit af. De Nederlander stond korte tijd bovenaan het klassement met eindtijden, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de vijfde plek.

Kruijswijk vond het tijdens de tijdrit lastig om in het ritme te blijven, zo vertelt hij na afloop van zijn rit bij Eurosport. De Nederlander had een zeer sterke tijd bij het tussenpunt neergezet, maar verloor naarmate de rit vorderde wel wat van zijn snelheid. 'Het eerste gedeelte was wel goed, maar helaas kon ik dat ritme niet vasthouden', klinkt het. Naar zijn idee was er sprake van enige 'onderschatting' van de klim.

Hoewel Kruijswijk in zijn flashinterview niet geheel tevreden was met zijn geleverde prestatie, wist hij met zijn inspanning uiteindelijk nog wel als vijfde in de daguitslag te eindigen. Hij steeg daarmee behoorlijk wat plekjes in het algemeen klassement: hij stoomde door naar de zevende plek, op bijna twee minuten achterstand van eindwinnaar Aleksandr Vlasov.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws