Vlasov ruim sneller dan concurrentie in klimtijdrit: 'Bewaarde mijn benen voor vandaag' Wielrennen
Wielrennen

Vlasov ruim sneller dan concurrentie in klimtijdrit: 'Bewaarde mijn benen voor vandaag'

Vlasov ruim sneller dan concurrentie in klimtijdrit: 'Bewaarde mijn benen voor vandaag'

Aleksandr Vlasov is superblij met zijn allereerste eindoverwinning in een WorldTour-rittenkoers. De renner van BORA-hansgrohe leverde een ijzersterke tijdrit af in de Ronde van Romandië, waarmee hij de leiding in het algemeen klassement van Rohan Dennis overnam.

Vlasov had voorafgaand aan de rit van zaterdag al aangekondigd dat volgens hem de tijdrit de belangrijkste dag voor het algemeen klassement zou worden. Die voorspelling kwam volledig uit op het moment dat Vlasov de tijd van Simon Geschke aan de finishlijn verpulverde. Op dat moment was al duidelijk dat Dennis stukken minder onderweg was dan hij. 'Ik heb geprobeerd om mijn best te doen vandaag', klinkt het bij de eindwinnaar na afloop van de race. Met gevoel voor understatement dus.

Vlasov spaarde de benen voor tijdrit

'Het was mijn doel om het algemeen klassement te winnen', gaat hij verder in het flashinterview. 'Ik wist dat ik in een goede vorm verkeerde en ik voelde dat ik het in me had om te winnen. Vervolgens was het een kwestie van de valpartijen en blessures vermijden, zodat ik mijn beste benen kon bewaren voor de etappe van vandaag.' Dat resulteerde uiteindelijk in een tijd waarmee hij een halve minuut sneller was dan de nummer twee van de dag.

Het is voor Vlasov de tweede rittenkoers die hij dit jaar weet te winnen, maar de eerste op WorldTour-niveau. De coureur is vanzelfsprekend erg blij dat hij dat voor elkaar heeft weten te krijgen. 'Het is geweldig! Ik ben er superblij mee', sluit hij zijn woorden voor de camera af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws