Pidcocks Tour is 'geslaagd' na zege op de Alpe: 'Maakt niet meer uit als ik nu elke rit los' Wielrennen
Wielrennen

Pidcocks Tour is 'geslaagd' na zege op de Alpe: 'Maakt niet meer uit als ik nu elke rit los'

Pidcocks Tour is 'geslaagd' na zege op de Alpe: 'Maakt niet meer uit als ik nu elke rit los'

Tom Pidcock heeft de twaalfde etappe van de Tour de France op een hele mooie manier gewonnen. De jonge Brit van INEOS Grenadiers reed spectaculaire afdalingen en volgde dat op met hele sterke beklimmingen. Op de flanken van de Alpe d'Huez reed hij zijn medevluchters op afstand en won de etappe.

Na de finish vertelt Pidcock in het flashinterview dat zijn Tour nu geslaagd is. 'Dit is niet slecht, hè! Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn Tour de France nu al geslaagd is. Eerlijk is eerlijk als ik nu elke etappe gelost word, boeit dat me niet meer. Een etappewinst in mijn eerste Tour. Zeker niet slecht.'

Pidcock vertelt over zijn tactiek voor aanvang van de etappe, nadat hij een dag eerder tijd verloren had. 'Ik wilde in de vroege vlucht. Ik hoopte vrijheid te krijgen en dacht dat dat omhoog niet zou lukken, omdat Jumbo-Visma strak bleef controleren. In de afdaling van de Galibier probeerde ik weg te komen, omdat ik het idee had dat die ploeg daar niet het risico wilde nemen om me te volgen. Het gat was toen niet te groot om te dichten voor me. Dit verliep perfect om eerlijk te zijn.' Hier zijn beelden te zien van de spectaculaire afdaling van Pidcock op de Galibier.

Vechten tegen Froome op de magische Alpe

'Dit was een van mijn mooiste ervaringen in de wielrennerij', aldus een stralende Pidcock. 'Het was heel bizar. Ik moest slalommen door mensen hun vuisten en hun vlaggen, je kan dat nergens anders ervaren dan in de Tour de France op de Alpe d'Huez. Het was heel tof dat Chris Froome ook in de vroege vlucht zat, we werkten goed samen. Hij is een legende. Misschien is hij niet zo snel als hij ooit geweest was, maar hij blijft Chris Froome!' Na zijn knappe overwinning is de jonge Brit gestegen van de elfde naar de achtste plek in het algemeen klassement.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws