'Supergoede' Kuss spreekt van vooropgezet plan: 'Wilden Soudal-Quick Step testen' Wielrennen
Wielrennen

'Supergoede' Kuss spreekt van vooropgezet plan: 'Wilden Soudal-Quick Step testen'

'Supergoede' Kuss spreekt van vooropgezet plan: 'Wilden Soudal-Quick Step testen'

Sepp Kuss zette voor Jumbo-Visma de kers op de taart in de zesde etappe van de Vuelta a Espãna. In de etappe, die aan een furieus tempo werd verreden, kwam de Amerikaanse klimmer solo aan op een zware slotklim. Voor de rode trui kwam Kuss acht seconden tekort.

'Het was een ongelooflijk zware etappe', spreekt een gelukkige Kuss in het flashinterview. 'We wilden mee in de kopgroep om Quick Step te testen. Dat was ons voornaamste doel, want we wisten dat controleren lastig zou zijn. Ook Dylan, Atilla en Jan (Van Baarle, Valter, en Tratnik) waren mee van de ploeg. Dat was perfect, ik moet ze bedanken voor al het werk dat ze deden. De hele dag voelde ik mij super, supergoed. Ik was alleen maar bezig met wanneer ik mijn aanval zou plaatsen. De hele klim genoot ik van de omgeving, de Vuelta is een heel speciale koers voor mij.'

Voorafgaand aan de Vuelta noemden Roglic en Vingegaard - die in de etappe tijd pakten op de concurrentie - ook Kuss als favoriet voor de eindzege, maar of de twee helemaal serieus waren, valt te betwijfelen. 'Nee, nee', lacht Kuss het weg wanneer hij ermee geconfronteerd wordt. 'Voor mij is het winnen van een etappe geweldig. Ik weet niet precies waar ik sta in het klassement, maar ik neem het dag per dag. Ik ga hier eerst van genieten.'

Kuss strijdt tegen zoon van Mountainbike-idool

Kuss kwam acht seconden tekort voor de rode trui, die naar de piepjonge Lenny Martinez ging. Als voormalig mountainbiker is de naam Martinez geen onbekende. 'Ik heb gehoord van zijn vader (Yannick Martinez, voormalig olympisch kampioen, red.). Durango (geboorteplaats Kuss, red.) is een plek van mountainbike-legendes. Mijn vroegere coach gaf ons altijd foto's van bekende mountainbikers, waaronder de vader van Lenny. 'Het is heel mooi om met zijn zoon te koersen, maar het doet me ook beseffen hoeveel jonger die jonge gasten zijn', besluit Kuss met een lach.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws