Roglic en Vingegaard kunnen geluk niet op in Vuelta: 'Sepp Kuss had rode trui ook nog wel verdiend' Wielrennen
Wielrennen

Roglic en Vingegaard kunnen geluk niet op in Vuelta: 'Sepp Kuss had rode trui ook nog wel verdiend'

Roglic en Vingegaard kunnen geluk niet op in Vuelta: 'Sepp Kuss had rode trui ook nog wel verdiend'

Jumbo-Visma liet in de eerste échte bergrit van de Vuelta a Espana zien dat er met de Nederlandse ploeg deze Vuelta niet te sollen valt. Sepp Kuss won de etappe, terwijl Jonas Vingegaard en Primoz Roglic daarachter alle klassementsrenners wisten te lossen.

Niet gek dat het na afloop dus drummen was bij de sterren van de supermarktformatie. 'Sepp heeft gewonnen, crazy', stelde Roglic droogjes, maar met een glimlach van oor tot oor, vast.' Dat is heel goed. Het is pas de eerste bergrit, en ik had goede benen. Het is nog een lange weg, maar hier kunnen we alvast van genieten, huh.'

'We mogen niet klagen, huh', zei de Sloveen met enig gevoel voor nuance tegen Eurosport. 'We hebben gewonnen, tijd gepakt, dus meer kunnen we niet wensen.' Roglic zelf staat nu twaalfde in de algemene rangschikking, één plekje achter Vingegaard.

Vingegaard zag plannetje slagen: 'Druk gezet op Soudal Quick-Step, dat was perfect'

De Deen was ook blij met het verloop van de rit, temeer omdat hij de afgelopen dagen wat tobde met maagklachten. 'Het was een goede dag, we hebben het echt super gedaan. We hebben druk gezet op Soudal Quick-Step en dat verliep perfect', aldus Vingegaard. Wedstrijdleider Remco Evenepoel moest zijn ploeg de hele dag aan het werk zetten en verloor uiteindelijk kostbare tijd op de mannen van Jumbo-Visma.

Dat het met Vingegaard zelf beter ging, was nog een pluspunt. 'Het was oké, ik voelde me beter dan de afgelopen dagen. Ik heb wel wat last gehad, maar kon de benen gelukkig weer vinden.' Tot slot zei hij nog iets over de winnaar van de dag, superadjudant Kuss. 'Sepp is geweldig, hij verdient dit echt. Jammer dat hij niet in het rood staat, dat had hij ook echt verdiend', waren de lovende woorden van de tweevoudig winnaar van de Tour de France.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news