Poels kan net niet meedoen om de knikkers op Javalambre: 'Wisten dat we Kuss in de gaten moesten houden' Wielrennen
Wielrennen

Poels kan net niet meedoen om de knikkers op Javalambre: 'Wisten dat we Kuss in de gaten moesten houden'

Poels kan net niet meedoen om de knikkers op Javalambre: 'Wisten dat we Kuss in de gaten moesten houden'

Wout Poels wist op Javalambre donderdag als beste Nederlander te eindigen. De coureur van Bahrain Victorious eindigde als zesde op de zware slotbeklimming van de Vuelta, waar hij stiekem vooraf wel op een succesje hoopte.

Poels stond er namelijk goed voor in het klassement en kon dus voor zowel de rode trui als de ritzege gaan, maar zag uiteindelijk dat ook mannen als de uiteindelijke winnaar Sepp Kuss mee zaten vooraan. ''We wisten allemaal dat we Kuss in de gaten moesten houden, hij is een heel goede klimmer. Jumbo-Visma reed echt voor hem. Toen hij ging, konden we gewoon niet volgen.'

Poels: 'Vooraan handhaven kostte veel energie'

'Het was een heel zware dag', vatte Poels het samen bij Sander Kleikers van Eurosport. 'Een grote ontsnapping reed weg en het kostte veel energie om mezelf vooraan te handhaven. Dat ging goed, maar uiteindelijk leverde het jammer genoeg geen zege op.' Namens Bahrain Victorious eindigde Mikel Landa als vierde in de daguitslag, terwijl de eerder gevallen Santiago Buitrago elfde werd.

Dat Kuss de zege pakte en diens ploeg Jumbo-Visma ook bij de klassementsmannen heerste, verbaasde Poels niet direct. 'Ze pakken alles. Ze gaan heel lekker, maar met mij gaat het ook prima. Hopelijk kan ik dat vasthouden', houdt de Limburger de moed erin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws